Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2013, 12:43 Хуліганство
Бізнесмен стріляв у пенсіонера, а тепер ще й вимагає з нього 650 тисяч
Бізнесмен стріляв у пенсіонера, а тепер ще й вимагає з нього 650 тисяч

650 тисяч гривень! Саме таку суму вимагає вінницький бізнесмен від сусіда, в якого рік тому сам же стріляв. Позов підприємець подав до суду через те, що постраждала сім'я розповіла про конфлікт журналістам. Більше про сусідські війни розповість Павло Прядко.

Такого в юридичній практиці Україні ще не було. Чоловік, який стріляв у свого сусіда, вимагає від нього більше півмільйона гривень компенсації за те, що про інцидент родина повідомила журналістів. Начебто, це завдало шкоди бізнесові, і власник розважально-готельного комплексу втратив партнерів.

- Я почула хлопок був і почула що чоловік мій впав и кричить визивай скорую в мене стріляли!

Пані Тетяна згадує ті події з жахом. Сталося все в березні 2012-го, її чоловік зауважив доньці сусіда, на своєму городі він знайшов кілька десятків недопалків і попросив не кидати сміття на його ділянку. Дівчинка поскаржилася батькові, вінницький бізнесмен і пенсіонер-льотчик - посварилися, тоді заможний опонент витяг пістолета.

Микола Школа, постраждалий:

- Первый выстрел попал в плечо, я начал уходить в сторону дома, следующий попал в спину, третий попал в стену дома, вот сюда! На уровне головы!

Чоловіка прооперували, а стрільця не покарали. Проте згодом, після втручання журналістів, міліція таки порушила кримінальну справу за фактом бешкету. У вересні її закрили.

Сергій Кримчук, заступник керівника управління УМВС України у Вінницькій області:

- Проведеним досудовим розслідуванням було встановлено, що один застосував до іншого пристрій для вистрілу гумових куль та заподіяв йому тілесних ушкоджень легкого ступеня. В ході розслідування встановлено що будь-якого хуліганського мотиву в діях сусіда не було!

Мало того, у справі з'явився молоток, яким пенсіонер начебто пошкодив машину бізнесмена. Захисниця постраждалої родини обурена. Каже - матеріяли сфабрикували.

Сніжана Чубенко, адвокат постраждалої родини:

- Молоток, яким Школа, начебто, намагався пошкодити автомобіль чи -то завдати шкоди Гладьку знайшовся тільки через десять днів, в той день коли мали проводитися слідчі дії на видному місті біля воріт. Який стан необхідної оборони, якщо людина повернута до тебе спиною, яким чином можна стріляти в спину людині, в той же час стверджувати, що людина стояла до тебе обличчам з молотком і намагалася тебе вдарити.

Зустрічатися з журналістами та будь-що коментувати підприємець категорично відмовився.

- Не,не! Я не даю никаких комментариев, все записано на бумаге!

Та до фіналу в цій сусідській війні ще далеко. Ближчими днями має відбутися чергове засідання суду за позовом постраждалої родини. Люди вимагають, щоб постанову про закриття кримінальної справи скасували, а бізнесмена за стріляння - покарали.

Сніжана Чубенко, адвокат постраждалої родини:

- Я сподіваюся, і досить достатньо підстав є для того щоб скасувати цю постанову: процесуальні порушення, порушення які тягнуть до неповноти слідства.

Тетяна Школа, дружина постраждалого:

- Мы хотим, чтобы был забран позов на 650 000 гривен, потому что это смешно! Если это все так случится, то картина будет следующей, что любой гражданин Украины может подойти и выстрелить в своего соседа, который тебе не нравится! И еще потом на нем неплохо заработать!