Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 січня 2013, 22:12 Хуліганство
В Одесі влаштували салют військовими снарядами
В Одесі влаштували салют військовими снарядами

Окрім феєрверків і салютів, в Одесі новорічної ночі лунали бойові вибухи. Звичайних петард виявилося замало, тож люди розважалися військовими освітлювальними набоями. Один із таких влучив просто у приватний будинок. Мирне святкування для мешканців перетворилося на жах.

У мирний час, майже казкової новорічної ночі, у престижному районі Одеси - на Великому Фонтані - розгорнулися далеко не казкові події.

Ірина Курило, кореспондентка:

- Щойно годинник пробив двонадцяту - у приватний будинок залетів справжній бойовий набій. Ймовірно, судячи з траєкторії польоту, його випустили з цієї елітної багатоповерхівки.

Феєрверки, салюти та петарди у свята - вже традиція. Та цього разу звичної піротехніки відпочивальникам явно було замало.

Олексій Альошин, постраждалий:

- Мы сидели на первом этаже всей семьей, с маленькими детьми, с женой, и услышали такой довольно сильный удар по крыше, и потом хлопок типа такого взрыва.

Дорослі одразу побігли на другий поверх дізнатися, що сталось. У маленькій кімнаті, де працює пан Олексій, чути було їдкий сморід, на столику біля комп'ютера - вщент розбитий сканер, а у стелі - діра. Шоковані люди викликали міліцію. Потім знайшли гільзу, а згодом з'ясували -  дах їм пробив сорокаміліметровий реактивний освітлювальний набій. Дивом ніхто не постраждав.

Олексій Альошин, постраждалий:

- Вот, в принципе, я бы мог находится в это время и за компьютером, и работать, как видите, это могло закончиться очень печально для меня и для моей семьи тоже. Потому что трое маленьких детей могли вообще остаться без кормильца.

Шоковані дорослі кажуть - і вони, і перелякані діти запам'ятають це святкування Нового року надовго.

Альона Альошина, постраждала:

- Страшно, конечно, страшно, просто испугались. То есть мы были настолько не в себе, скажем так, что не понимали, что нужно делать. Это уже осадок на весь оставшийся год, конечно.

Покрівлю пан Олексій зовні вже відремонтував самотужки, залишилося полагодити всередині. Збитків - на три тисячі гривень. У міліції вже розпочали кримінальне впровадження, гільзу віддали на експертизу. Невідомих артилеристів шукають і досі.