Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 жовтня 2012, 21:20 Хуліганство
Колишній правоохоронець тримає облогу у Дніпропетровську
Колишній правоохоронець тримає облогу у Дніпропетровську

Вже четверту добу озброєний мешканець Дніпропетровська тримає облогу у власній квартирі. Він забарикадувався і погрожує, що вб'є кожного, хто наблизиться до оселі. Міліція охороняє будинок, але мешканці інших квартир налякані. Надзвичайна подія не набула б розголосу, якби люди не повідомили про ситуацію в соцмережі. Від штурму правоохоронці поки що утримуються. Кажуть - усе під контролем.

Звичайна п'ятиповерхівка, звичайний під'їзд.  Двірник неквапливо підмітає. На лавках сидять пенсіонерки. Раптом спокій порушує оцей чоловік. Біля дверей його зустрічає озброєний боєць спецпідрозділу "Беркут".

- Паша, заходи домой!

Кожного, хто потрапляє всередину, беркутівець веде до дверей квартири. Надвір мешканці виходять теж у супроводі силовиків. Біля будинку цілодобово чергують патрульні машини. Коментувати будь-що міліціянти відмовляються.

- Честно - без комментариев! Пожайлуста!

Говіркіші мешканці. Люди пояснюють: у квартирі на другому поверсі забарикадувався їхній сусіда - колишній правоохоронець.

- Всю ночь прокричал. И вот утром сегодня поднялся ни свет, ни заря, обзывал всех!  И "порубаю всех на капусту!", и "постреляю!".

У міліції про порушника спокою кажуть: йому 43 роки, не працює, живе з матусею. Поки що чоловік ні разу не вистрелив, але привід переживати є.

Олексій Щербатов, керівник відділу ГУМВС України у Дніпропетровській області:

- По нашей базе данных на этого гражданина зарегистрировано охотничье ружьё гладкоствольное. Поэтому было принято решение выставить наряд "Беркута".

За останьою інформацією, в чоловіка не одна рушниця, а дві. І убезпечують міліціянти людей не тільки від стрілянини.

Валерій Курташев, мешканець м. Дніпропетровська:

- Газ одной стороне дома отключили. Люди сидят без газа!

Місцеві скаржаться: кожного разу з острахом заходять до під'їзду. Люди не розуміють, чому порушника й досі не затримали.

Олексій Щербатов, керівник відділу ГУМВС України у Дніпропетровській області:

- Пока оснований для штурма нет. Ещё раз говорю: каких-то действий товарищ не предпринимает. Угрозы жизни, здоровью граждан - нет.

У міліції запевняють: діятимуть за обставинами. На вечір п'ятниці наряди "Беркуту" з прилеглої території забрали. Нині пильнують правоохоронці в цивільному. Обіцяють владнати позаштатну ситуацію вже наближчим часом.