Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 жовтня 2012, 22:15 Хуліганство
У Вінниці п'яний  іменинник погрожував міліції
У Вінниці п'яний іменинник погрожував міліції

У Вінниці святкування дня народження завершилося стріляниною. Попереджувальний угору зі службової зброї вгамував п'яного бешкетника і змусив покинути цеглину, якою він намагався влучити в міліціянта.

Що в кав'ярні біля залізничного вокзалу Вінниці бійка, правоохоронці довідалися від працівниць закладу. Ті телефоном розповіли, що під час застілля п'яне чоловіче товариство почала з'ясовувати стосунки за допомоги кулаків. Гультяї сварилися та били посуд. Побачивши міліціянтів, кинулися тікати. Вартові ладу - навздогін. Один із бешкетників, якого співробітник ДСО загнав у кут, схопив цеглину й замахнувся нею.

Валерій Хвастенко, співробітник відділу ДСО в м. Вінниці:

- Він хватає кірпіч і на мене. Це ззаді охоронник бачив це всьо. І на мене. Я оголив вогнепальну зброю, попередив. Він як йшов, так і стоїть. Після того, як я зробив попереджувальний вистріл вгору, після того він остановився.

Коли молодика затримали, він розповів власну версію нападу на правоохоронця. Мовляв, сприйняв його за розшукуваного стрільця з "Каравану". А чого той опинився у Вінниці й вирішив напасти - не знає. 

Олександр, затриманий:

- А що мені робити, як то працівник міліції?. А звідки мені знати, чи то "Караван"! А вдруг він... Одягнутий? Канєшно, зараз всі одягнуті в формі. Зараз ту форму достати - нєт проблем. Я вам говорю як спецназовець. Зніміть, будь-ласка, з мене наручніки!

Затримано всіх учасників конфлікту. Чому розпочалися сварка та бійка - ніхто вже й не пам'ятає. А погрожують правоохоронцям.

- Потом будете мати проблеми,ну! Я вам, ребята, ну чесно говорю. Воно вам треба?

Анатолій Яблонський, командир роти ВДСО в м. Вінниці:

- Люди повинні пам'ятати, що на виклик виїжджають працівники міліції, які озброєні табельною вогнепальною зброєю і які мають право її застосовувати згідно чинного законодавства, згідно закону "Про міліцію", статті 15.

Дії іменинника можуть кваліфікувати як дрібний бешкет та опір співробітникові міліції під час виконання ним службових обов'язків. Вже суд вирішуватиме - платитиме задирака штраф чи його ув'язнzть.