Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2012, 11:37 Хуліганство
У Львові затримали серійного телефонного терориста
У Львові затримали серійного телефонного терориста

Серійного телефонного терориста викрили та впіймали співробітники СБУ у Львові. Ним виявився 16-річний юнак, який у такий спосіб просто хотів привернути до себе увагу власних батьків. Нагадаємо, минулими вихідними львівські правоохоронці щодві години отримували анонімні повідомлення про замінування. У трьох випадках ішлося про супермаркети, ще в одному - про залізничний вокзал. 

Такої кількості повідомлень про замінування впродовж одного дня правоохоронці ще не отримували. Тож на пошуки серійного псевдо-терориста кинули всі сили. Допомогли впіймати жартівника есбувці. Затримали біля аеропорту.

Євген Чернига, керівник відділу ГУ МВС України у  Львівській області:

- Була проведена експертиза щодо того, що особа, одна і та ж, 4 рази телефонувала, і голос схожий. Також прикмети.

Свідки були встановлені, які описували громадянина.

Телефонним мінером виявився 16-річний юнак. Він розповів, як їздив містом, від крамниці до крамниці, шукав таксофона й телефонував. А потім стояв собі й дивився як діють піротехніки. Тепер хлопець переконався, працювати правоохоронці вміють. Запевняє, що дуже шкодує про скоєне. Каже, спонукала сварка із матір'ю. А ще, хотів привернути увагу батька, який покинув їх два роки тому.

Борис, затриманий:

- Почалося з того, що я посварився з матір'ю, вона мене сильно рознервувала, і перша думка була подзвонити і сказати щоби замінували, що замінований "Арсен".

Євген Чернига, керівник відділу ГУ МВС України у  Львівській області:

- Остаточних мотивів нема. Лише з його слів зрозуміло, що він таким чином хотів привернути увагу батьків до себе, як до особистості. Як хлопець, який вже зараз має 16 років і ніхто на нього не звертає увагу і ніяким чином йому не помагають.

Хлопець навчається у коледжі, у майбутньому мав стати зв'язківцем. Та здобути фах може завадити кількарічне ув'язнення, яке передбачене за повторний телефонний тероризм.