Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 серпня 2012, 23:10 Хуліганство
У центрі Києва активістки Фемен спиляли хреста
У центрі Києва активістки Фемен спиляли хреста

Активістки руху Фемен спиляли хреста на Майдані Незалежності в Києві. Оголені жінки з бензопилою в руках на очах у десятків свідків знищили дерев'яний символ віри.

- Смотрите, чтоб вы не стояли под этим, и вы растягиваете и обязательно уходите по бокам, это просто имитируете.

Так активістки жіночого руху готуються до акції на Майдані. Далі, озброївшись бензопилою, ідуть виконувати задумане. Перехрестившись, беруться пиляти. Кілька хвилин - і хрест валиться на землю. Активістки тікають. 

- За свободу Пусси Райот!

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Замість хреста  - деревяний оборубок. Символ віри спиляли учасниці руху Фемен. Таким актом вандалізму жінки виказали свою підтримку російській групі Пуссі Райот.

Нагадаю, російські правоохоронці заарештували дівчат з Пуссі Райот через те, що вони організували так званий панк-молебень у храмі Христа Спасителя в Москві. Сьогодні їм виносять вирок. Державне обвинувачення вимагає для кожної три роки ув'язнення. За свою химерну акцію підтримки можуть опинитися за гратами і учасниці Фемен.

Ігор Михалко, керівник відділу ГУ МВС в м.Києві:

- Порушена кримінальна справа за статтею 196 частиною 2 кримінального кодексу, санкція статті передбачає обмеження волі строком до 5 років або позбавлення до 4. Наразі триває слідство. Встановлюються всі особи, причетні до цієї події. Ну і я сподіваюся, що справа дійде до суду.

Щодо мешканців столиці, то таку боротьбу за демократію мало хто сприймає позитивно.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- Це все піар, це дуже хороший піар, те, що ми зараз про них говорим, це також їм дуже хороший піар.

Валерій , мешканець м. Києва:

- Я побачив сьогодні по телевізору, і це прийшов подивится - не можу заспокоїтися.

Дмитро, мешканець м. Києва:

- Треба голову открутить, що ж, це ж хрест, це ж не то що вони там стовп якийсь звалили, це ж хрест.

Тим часом правоохоронці кажуть, що поки не затримали жодної з учасниць акції на Майдані. І стверджують - адміністративні протоколи на дівчат складали безліч разів. Та цього разу активістки навряд чи відбудуться штрафом.