Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2012, 00:44 Хуліганство
У Криму доправлені у СІЗО троє телефонних терористів
У Криму доправлені у СІЗО троє телефонних терористів

Два дні севастопольські правоохоронці рятували місто від вибухів. Виїзд саперів, евакуація людей і неабиякий переполох серед населення - все це спричинили банальні телефонні жартівники. Нині ж їхня черга лякатися - затриманим кмітливцям світить ув'язнення.

Свою назву севастопольський розважальний заклад "Арті-шок" відвідувачам продемонстрував на повну! Десятки озброєних до зубів оперативників переривають концерт реп-гурту - глядачі спантеличені. Це не навчання - все по-справжньому!

Олександр Гончаров, керівник УМВС України в м.Севастополі:

- В дежурные части к нам поступили сообщения о готовящихся взрывах. Сначала это было в Ленинском районе кафе "Арти-шок".

Евакуація, обстеження й зрештою висновок саперів - вибухівки немає. Далі нове завдання - пошук телефонних жартівників. Їх виявилося двоє - приятелі 16-ти та 21-го року. Молодший про небезпечні жарти із стражами порядку наче й не здогадується. Натомість розмову вести вже добре навчений.

Затриманий:

- Я не буду ничего говорить без моего адвоката, мне адвокат сказал, без него ни с кем не разговаривать.

Пішов до клубу за враженнями - пояснив мотиви друга старший "терорист". Виступ артистів не сподобався. Вирішив зірвати концерт. Але сам не наважився - попросив товариша.

Затриманий:

- Созванился со знакомым, ну и он попросил меня позвонить, ну и сказать, что по такому-то адресу заложена бомба.

- А почему вы согласились это сделать? Не сказали, пусть сам звонит?

- Не знаю, я не придал этому такой серьезности и не подумал о дальнейших таких...

Наступного дня правоохоронці знову напоготові. За повідомленням невідомого, з хвилини на хвилину у повітря злетить 9-поверхівка. Тисяча мешканців - на евакуацію, відключення газу й знову обстеження. Увесь цей час "терорист" тримає міліціянтів у напрузі.

Юрій Огняник, заступник керівника Гагаринського РВ міліції в м.Севастополі:

- Что характерно, данное лицо продолжало в режиме отправки смс общаться с работниками милиции, то есть на телефон дежурного продолжали поступать сообщения угрожающего характера, указывалось время, когда будет произведен взрыв, говорилось, что вот-вот нажмет кнопку и будет взрыв.

37-річний чоловік - бешкетник зі стажем. Тут і злісна непокора правоохоронцям, і насильство в сім'ї,  і навіть неправдиве повідомлення в міліцію вже було. Загалом сім притягнень до адмінвідповідальності. Цього разу дії пояснив романтично - усе заради уваги дівчини.

Затриманий:

- В этом доме проживает девушка, которая мне нравится, но она не отвечала на телефонные звонки. Я был выпивший сильно. Ну пиво выпил. Ну и решил вот так вот по-дурацки пошутить.

Усі троє наразі в СІЗО. Суворими попередженнями і лекціями "як не слід робити" їм вже не відбутися. За новим законом, ігри у мінерів потягнуть щонайменше на два роки тюрми.