Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 серпня 2012, 22:20 Хуліганство
У Харкові стріляли в хлопця за спробу попити води
У Харкові стріляли в хлопця за спробу попити води

Дрібний бешкет чи спроба вбивства. У Харкові міліція розслідує інцидент зі стріляниною, внаслідок якого до лікарні потрапив хлопець із кількома вогнепальними ранами. Як стверджує постраждалий, на нього напав господар подвір'я, біля якого парубок зупинився попити води з колонки.

Лікарі нарахували у Дмитра шість вогнепальних ушкоджень. Метал з ноги витягали на операційному столі. Гоїтимуться рани щонайменше тиждень.

Дмитро Остапов, постраждалий:

- Они вытащили как иголочки такие. Говорят, что это картечь какая-то. Или дробь. Свинцовая. Как иголки были. И в кость попало. Говорят, кость повреждена.

Постраждалий парубок розповідає - стріляв у нього господар подвір'я, біля якого хлопець зупинився попити води з колонки. Зробив кілька ковтків, аж тут з будинку вийшов чоловік зі зброєю, схожею на рушницю. Спершу смальнув у повітря, потім - у ногу. Самого інциденту ніхто з сусідів не бачив, але постріли чули. І кажуть: юнак постраждав не через спрагу. Він, нібито, справляв потребу.

Валентин Озеров, свідок:

- Хлопки слышал. Я знаю выстрел Калашникова. А других выстрелов не знаю. Похоже было на выстрел из ружья.

Сам хазяїн будинку від телекамер ховається, спілкуватися не хоче - стежить за журналістами з вікна. Проте, міліцію у двір все-таки впускає.

- Кто там?

- Инспектор разрешительной системы Дзержинского района.

- Проходите.

Роман Олентьєв, заступник керівника Дзержинського РВ міліції м. Харкова:

- У пострадавшего имеются огнестрельные ранения ноги. Вероятный подозреваемый является владельцем охотничьего оружия. У него зарегистрировано как гладкоствольное ружье, так и ружье мелкокалиберное. В настоящее время производится изъятие оружия.

Чоловік переконував міліцію, що не мав наміру завдати шкоди: стріляв у землю, в людину не цілився. Правоохоронці ж зроблять висновки після завершення всіх експертиз. Якщо напад визнають бешкетом - господар відбудеться штрафом або ж громадськими роботами, якщо ж замахом на вбивство - надовго сяде за грати.