Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2012, 22:18 Хуліганство
На Вінничині розслідують фальшивий виклик міліції
На Вінничині розслідують фальшивий виклик міліції

"Міліція! Вбили жінку!" На такий крик дільничний одного з сіл Вінниччини відреагував миттєво. На місце одразу виїхала оперативна група. І тут на правоохоронців чекав сюрприз.

Нічний дзвінок до райвідділку села Петрика нині один із головних доказів у справі. Розмова тривала 15 секунд, але добре чути - жінка напідпитку.

- Літинський райвідділ, оперативний черговий…

- Міліція! Убили женщину!

- Що-що?

- В пе…ке убили женщину!

- Фамілія Ваша як…

- Не знаю, у кого вбили… а, убили, прия… Лідію Василівну.

Наряд міліції примчав за адресою. Господарі помешкання ледь живі… але від хмелю. Оперативники до заявниці - та перш ніж допитати п'яну жінку, взялися її будити. Нахаби чіпляються до дружини - вирішив чоловік і кинувся на правоохоронців із кулаками. П'яний бешкет вгамували кайданками. Нарешті почали шукати трупа… та полегшено зітхнули.

Олександр Король, керівник Літинського РВ міліції УМВС України у Вінницькій області:

- Особа, відносно якої було здійснено дане повідомлення, жива-здорова, відносно неї не вчинено будь-яких протиправних дій.

Сестра господаря помешкання - навіть не ушкоджена. Звістка про власну "смерть" жінку шокує. Що накоїла - вже в райвідділку починає розуміти й її "вбивця".

Затримана:

- Я, по-моєму, сказала, що вбили і закопали, чи що там, чи з'їли… Я точно не помню… Мені точно кажется, що я сказала, що вбили, закопали і з'їли, чи як…

Що і як - нарешті пояснює найстарша жінка в родині.

Поліна Голубенко, свекруха затриманої:

- Це рік робили матері, це ось рік, як мати померла в них… Це зробили рік матері, це так поминки зробили…

У розпал застілля дружина й сестра господаря будинку поновили давню суперечку: як поділити спадщину. Врешті розбіглися в різні кутки - одна порати хазяйство, інша телефонувати до міліції. Неспокійному подружжю за свої витівки тепер доведеться заплатити чималий штраф - жінці за хибний виклик, чоловіку - за злісну непокору міліції.