Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 травня 2012, 10:59 Хуліганство
На Сумщині порушено кримінальну справу проти вбивці кота
На Сумщині порушено кримінальну справу проти вбивці кота

Жахіття перед очима в дітей. На Сумщині в Недригайлові п'яний живолуп розіп'яв домашнього кота при підлітках. Ледь живу тварину мучитель забрав до себе додому, де її добив, а потім спалив поблизу шкільного подвір'я.

Чого п'яний сусіда раптом прийшов на подвір'я, де гралися підлітки 12-14 років - не знає ніхто. Дядько почав чіплятися до дітей, а потім угледів домашнього кота.

Андрій Нишкур, керівник дільничних інспекторів Недригайлівського РВ міліції:

- Почав ображати даних хлопців, а потім, схвативши кота, який проходив біля нього, почав його спочатку кидати на землю, потім битизабрав кота з собою.

Людмила Таран, власниця кота:

- Діти полякалися, вони не знали, що робить. І до сьогоднішнього дня вони бояться дома буть.

Нажахана власниця чотирилапого зателефонувала до міліції. Рятувати котика приїхав його тезка - оперуповноважений Кіт. 

Андрій Кіт, оперуповноважений Недригайлівського РВ міліції:

- Ось приблизно тут було знайдено перші шматки шерсті тварини у великій кількості, в ході огляду нами було виявлено калюжу крові і кров'яний слід, який вів на задній двір домогосподарства.

Та гицель встиг убити котика, ще й спалив його на задвір'ї школи. Від свого лиходійства мучитель не відхрещується, але виправдовує добрими намірами.

Микола, підозрюваний:

- Забрав я кота з подвір'я і в себе в дворі його вбив. Був облізший, з очей текло в нього, він больний.

Якби ж то так - бідкається власниця чотирилапого. Господиня - лікарка за фахом - демонструє знімка домашнього улюбленця Муштика - каже, нізащо не дозволила б хворій тварині жити біля дітей.

Людмила Таран, власниця кота:

- Ну представьте, 6 років кіт, він домашній був, 2 роки вообще не виходив з хати, міг вийти прогуляться, все в нього було - і прививки, і посуда своя, і корма.

За фактом жорстокого поводження з твариною порушено кримінальну справу. Передбачене покарання - штраф або 2 роки обмеження волі. Нині тривають експертизи, зокрема, й психіатрична. Втім, певні висновки з поведінки живолупа лікарі можуть зробити вже зараз.

Олена Балинська, психолог:

- Если этот факт агрессии был не единственным в жизни этого человека, безусловно, мы можем сказать - человек способен на проявление агрессии в последующих случаях.