Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 травня 2012, 10:52 Хуліганство
Терористку-невдаху затримали у Луганську
Терористку-невдаху затримали у Луганську

В Луганську затримали терористку. Жінка погрожувала висадити в повітря аптеку, а заразом і п'ятиповерхівку, якщо не отримає денного виторгу. Та навіть попри те, що сума була мізерною - усього 50 гривень, аптекарка грошей не віддала. Мало того, встигла натиснути тривожну кнопку.

Того дня, каже провізорка Євгенія, в аптеці людей майже не було. Зранку зайшла жінка і попросила ліки. Поки їх шукала в комп'ютері, невідома уважно роздивлялась навкруги. Нічого не купивши, пішла геть. Пообіді повернулась і попросила товар. Поки аптекарка оформлювала покупку, відвідувачка витягла пакета і почала погрожувати.

Євгенія Олександрова, провізорка:

Разворачивается и говорит: у меня в руках кнопка, держа в руках пакет, одно ваше движение - и все взлетит на воздух. Ложите выручку! В голове сразу - Днепропетровск. Может, и бомба, а здесь 5-этажное здание.

І хоч у касі було всього гривень із 50, провізорка їх не віддала, та ще й встигла натиснути тривожну кнопку. Це сполохало терористку. Вона демонстративно поклала пекельного пакунка під прилавок і зникла на таксі. 

Ілля Сизий, оперуповноважений Жовтневого РВ міліції м. Луганська:

- Проводились оперативно-розыскные мероприятия, в ходе которых была задержана местная жительница. Возбуждено уголовное дело по статье "Разбой".

Поки одні міліціянти шукали терористку, інші евакуювали дві сотні людей з багатоповерхівки. Коли все обстежили та нічого небезпечного не виявили, узялися допитувати затриману. Вона свої дії пояснила фінансовою скрутою.

Олена, підозрювана:

- Денег не хватает. Надо за дом заплатить. Это не выход, понимаю. Испугалась просто, глупость сделала.

Нині терористку затримали і доправили в СІЗО. Там вона чекатиме на свій вирок. Вдома в жінки лишилася 12-річна донька, яка може не побачити матусі до свого повноліття.