Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2012, 14:00 Хуліганство
У Сумах чоловік назвався "Санта-Клаусом" і повідомив про замінування житлового будинку
У Сумах чоловік назвався "Санта-Клаусом" і повідомив про замінування житлового будинку

Небезпечні жарти. В Сумах до міліції надійшло повідомлення про замінування житлового будинку. Той, хто телефонував, назвав ім'я терориста - Санта-Клаус. За такі жарти кмітливцеві тепер буде непереливки.

Деталей невідомий не вказав, назвав тільки адресу багатоповерхівки. На місце одразу виїхали МНСівці та міліціянти. Вибухових пристроїв не знайшли, натомість відшукали "доброзичливця".

Юрій Безуглий, перший заступник керівника Зарічного РВ м. Сум:

- Обследована территория, эвакуированы близлежащие дома, но никакой бомбы на месте не обнаружено. После проведенной проверки были приняты розыскные мероприятия, в ходе которых был установлен гражданин, который оказался тем человеком, который дал это ложное заявление.

37-річний нероба був такий п'яний, що ледве язиком ворушив. Від телефонного дзвінка до міліції не відхрещувався, але що саме говорив - геть не пам'ятав. Мовляв, усе в алкогольному тумані.

Затриманий:

- (Б'є кулаком по столу) Вопрос исчерпан!

Каяття прийшло на наступний день. Тепер мінер каже: це так вирішив пожартувати.

Затриманий:

- С милицией лучше не шутить. Нет смысла. Наша милиция нас бережет. Потом посадит, потом охраняет тихесенько. Ну, так, а что робить? Все равно бережет. Бережет, чтоб опять не впрыгнули.

Такі жарти йому коштуватимуть недешево. Кримінальний кодекс за неправдиве повідомлення про вибухівку передбачає штраф до тисячі неоподаткованих мінімумів, а це - 17 тисяч гривень. Або ж обмеження волі до 5 років.