Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 грудня 2011, 14:19 Хуліганство
На Сумщині двоє молодиків влаштували тортури 15-річному підлітку
На Сумщині двоє молодиків влаштували тортури 15-річному підлітку

Бажання похрумати чипсами ледве не стало фатальним у житті 15-річного мешканця Шостки. Пізно ввечері біля кіоску його перестріли двоє старших парубків. П'яні затягли хлопця до квартири, де вчинили справжнє катування: різали ножем, лупцювали стільцем та поливали окропом.

Двоє п’яних молодиків вчепилися до підлітка біля кіоску. Юнак намагався уникнути товариства пияків, але ті не відставали. Затягли хлопця до безлюдного двору, вимагали грошей, били. Потім повели до своєї квартири, де знущались уже просто заради втіхи. Врешті стали вирішувати, вбивати жертву чи лишити живою.

В'ячеслав, постраждалий:

- Сначала просто били, потом начали резать, пытались шею, а потом кипятком обливали лицо, потом вроде бы начали душить. Хотели или убить, или отпустить, но всё-таки отпустили.

Відпустили, але за дзвінок до міліції пообіцяли вбити. Славко ледь дістався дому і зателефонував матері на роботу - жінка була на цілодобовому чергуванні.

Надія Олегівна, мати постраждалого:

- У ребенка был шок, он кричал: "Я умираю, у меня все лицо обожжено!" Он кричал: "Не вызывай милицию, потому что они меня найдут, потому что меня найдут и убьют!" На колени прям падал, "не вызывай милицию", кричал.

Втім, жінка викликала і правоохоронців, і "швидку". Славка забрали до лікарні.

Тетяна Сирко, хірург:

- Диагноз - ожог кипятком лица, было подозрение на черепно-мозговую, но нейрохирург посмотрел - травму исключил.

Тим часом, правоохоронці затримали нелюдів. Вони спокійно спали в квартирі, де катували хлопця. Одному з них - 23 роки, іншому - 26. У скоєному молодики зізналися, от тільки так і не спромоглися пояснити свого звірства.

Олександр Ємельяненко, керівник Шосткинського МВ міліції:

- Затримані свою поведінку пояснюють, що все це відбувалося у сильному алкогольному сп'янінні, і під дією алкоголю, будемо говорити, скоїли це. На даний час вони розкаюються в тому, що скоїли.

На Славка чекає довге лікування, але медики сподіваються, що шрамів у хлопця не лишиться. Проти його катів порушили кримінальну справу за статтею "хуліганство". Покарання за нею передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.