Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 листопада 2011, 14:36 Хуліганство
У Полтаві чоловік зробив чотири хибних виклики бригади медиків "швидкої"
У Полтаві чоловік зробив чотири хибних виклики бригади медиків "швидкої"

У Полтаві чоловік чотири рази телефоном викликав бригаду медиків "швидкої" для людини, яку, начебто, зарізали в під'їзді. Втім, знайти постраждалого ні лікарям, ні правоохоронцям було не просто.

Закривавленого чоловіка лікарі й міліціянти шукали спочатку в під'їзді оцього будинку.

Володимир Пасічко, співробітник Київського РВ міліції м. Полтави:

- Буквально за лічені хвилини туди прибули експерти-криміналісти, кінологи, працівники карного розшуку, дільничні інспектори міліції, управління міліції району та міста. Загалом близько 20 чоловік.

Невідомий, що телефонував до швидкої, не міг назвати адресу, за якою був постраждалий.

Рената Осауленко, диспетчерка станції швидкої допомоги:

- Я начала выяснять, пыталась выяснить, где находится этот пострадавший, уточняла адрес, человек не мог ответить ни на один вопрос внятно, путался в объяснениях и в результате отключил телефон.

Не знайшовши слідів злочину в під'їзді, правоохоронці подзвонили у двері квартири, на яку згодом вказав чоловік. Відчинила бабуся.

Алла Гонтар, мешканка будинку:

- Чуємо шум на площадке, що там багато людей, і открили. І якраз повідкривали усі сусіди, і представляється нам співробітник міліції, і говорить: у вашій квартирі труп.

Та ніякого трупа в оселі старенької не було. Тоді й зрозуміли: чоловік, що поставив на ноги міліцію й медиків, ймовірно, просто пожартував.

Алла Гонтар, мешканка будинку:

- Якось так не по собі, мало лі що. Наче, думаю, і ворогів у нас таких немає. От, що могли пожартувати так.

За кілька днів правоохоронці таки викрили бешкетника. Ним виявився 43-річний місцевий. Чому вдався до таких жартів - пояснити не зміг. Про свій вчинок шкодує.

Затриманий:

- Коли повертався додому п’яний, то подзвонив у скору помощ, і сказали, що вбили людину - це ложне. Не знаю, як я так, і чого я так зробив, я тоже не знаю.

Втім, такий жарт дорого коштуватиме чоловікові. Правоохоронці мають намір порушити проти нього кримінальну справу за бешкет. Покарання за це - кількатисячний штраф або навіть обмеження волі.