Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 серпня 2011, 12:11 Хуліганство
В Івано-Франківську за тиждень спалено й розбито 10 автомобілів таксі
В Івано-Франківську за тиждень спалено й розбито 10 автомобілів таксі

Сім автівок розбито, і три спалено. За останніх два тижні в Івано-Франківську скоєно своєрідну диверсію проти однієї з місцевих служб таксі. Її працівники нині зібралися під стінами обласного управління внутрішніх справ. Доправили й пошкоджені машини.

До свого легковика Мирослав добігти не встиг. Авто спалахнуло пізньої ночі. Поки загасили, від машини залишилася купа обгорілого брухту.

Мирослав Феняк, постраждалий:

- Через вікно ми побачили, що горить ліве переднє колесо. Коли підбігли до машини, то колесо вистрілило, а машина впала.

А це авто згоріло вночі проти вівторка. Інше - побили. Як докази, їх таксисти привезли під стіни обласного управління внутрішніх справ.

Сергій Маланчук, таксист:

- Є сліди пластикової бутилки на лобовому склі. І весь бензин стік прямо на правий бік, на колесо. Ну, і пожежні зробили заключення, що це був підпал.

Підпалів і навмисного пошкодження таксі одного й того самого підприємства зафіксували вже близько десятка. Почалися диверсії два тижні тому.

Михайло Рибак, директор служби таксі:

- По телефону було викликано на різні адреси два автомобілі, вони приїхали, вибігли люди в чорних масках, ці автомобілі були пошкоджені, побиті металевими предметами, і це був лише початок. На сьогоднішній день маємо: сім автомобілів і три машини спалено.

Водії кажуть, що міліція не діє. Правоохоронці ж заявляють, що справу розслідують.

Василь Фелик, заступник керівника УМВС в Івано-Франківській області:

- Висувається кілька версій. Одна з яких - це хуліганські дії. Конкуренція за сферу впливу в цьому бізнесі. Є підозрювані особи, які будуть нести кримінальну відповідальність.

Підозрюваних міліція шукає всіма спецпідрозділами. Й обіцяє, що більше жодної машини в місті так не понівечать.