Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 серпня 2011, 15:35 Хуліганство
У Харкові "мінер" повідомив про бактеріологічну зброю на станції "Основі"
У Харкові "мінер" повідомив про бактеріологічну зброю на станції "Основі"

У Харкові "мінер" повідомив про бактеріологічну зброю на станції "Основі" - це велика залізнична зупинка в передмісті. Небезпечних бактерій там не виявили, натомість досить швидко, протягом доби, впіймали телефонного терориста.

П'яний пасажир, як з'ясувала згодом міліція, спершу хотів пограбувати станційного кіоска. Грошей там не знайшов, тож забрав у продавчині мобілку. Нею й зателефонував. Чомусь, до швидкої допомоги - повідомив про бактеріологічну зброю. Це - запис розмови з оператором.

Зловмисник (розмова з оператором "швидкої"):

- Алло. Скорая.

- Алло, скорая? Теперь слушай сюда. Станция "Основа" заминирована. Это раз. Но заминирована бак… бактериологическим оружием. Ты меня поняла? Удачи!

"Швидка" повідомила міліцію. Станцію оточили, людей евакуювали, викликали рятувальників, кінологів, епідеміологів. Нічого небезпечного не виявили. Чоловіка добре запам'ятала продавчиня ятки. Склали фоторобота, й уже наступного дня "мінера" затримали.

Андрій Мельниченко, керівник УМВС України на Південній залізниці:

- Изъят этот мобильный телефон. Он отзвонился, поломал его, и выбросил этот телефон. Изъято видеонаблюдение, где данное лицо находилось там же, в кафе, употребляло спиртные напитки.

Затриманий ще не прийшов до тями. На допиті він зізнається, що не дуже добре пам'ятає перебіг подій.

Затриманий:

- Так как у меня была черепно-мозговая травма после побития... Я немного выпил пива. И все - провалы в памяти. Не помню.

Затриманий зізнався, та й експертиза підтвердила - це його голос. У суді звинувачення вимагатиме максимальної санкції - шість років позбавлення волі та компенсації витрат на виїзд усіх служб - а це десятки тисяч гривень.