Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 липня 2011, 15:35 Хуліганство
У Києві водій "Порше" влаштував розбірку: розрізав ножем колесо "Мазди"
У Києві водій "Порше" влаштував розбірку: розрізав ножем колесо "Мазди"

Розбірки на дорозі. Деякі київські водії керуються не правилами дорожнього руху, а силою. В Солом'янському районі водій старої "Мазди" не пропустив "Порше". Власник дорогого позашляховика образився, та вирішив провчити нахабу за допомоги ножа.

Костянтин за кермом понад десяток років. За цей час не було жодного конфлікту на дорозі. Що відчує на собі справжню водійську культуру - навіть подумати не міг. Близько першої дня він спинився на перехресті Грінченка та Протасового яру. Чекав на зелене світло, аби повернути ліворуч. Позаду нього зупинився "Порш Каєн". Його водій спочатку сигналив, а потім вийшов і попрямував до Костянтина.

Костянтин, постраждалий:

- Потребовал от меня, чтобы я уступил ему дорогу. На что я ответил, что действую по правилам. Стою, как положено. Он потребовал от меня, чтобы я выехал на перекресток и пропустил его. Я сказал: "Не буду делать аварийную ситуацию, и все делаю по правилам". Тогда он сказал: "Тебе что не били машину битой и не резали колеса?"

Згідно з правилами дорожнього руху Костянтин вчинив правильно. Стрілка зеленого кольору на табличці дозволяє їхати у вказаному напрямку на червоний сигнал світлофора за умови надання переваги в русі іншим учасникам. Також вона не забороняє стояти в цьому ряду, і, тим більше, не зобов'язує поступатися іншим. Та водій дорогої іномарки так не вважав. Він обігнав Костянтина і змусив зупинитися. В руці власника джипа блиснув ніж.

Костянтин, постраждалий:

- Вышел, достал нож, проколол левое колесо. Я вышел с машины и пошел к нему. Он прыгнул в свой "Порш" и уехал.

Та Костянтин встиг записати державний номер "Порше" і викликав правоохоронців. Постраждалий хоче, аби негідника покарали, адже в такій ситуації може опинитися кожен. Та українське законодавство виявилося лояльним до таких "господарів життя" на дорозі.

Ірина Біба, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Буде опитаний потерпілий, будуть опитані свідки, звичайно особа, яка вчинила правопорушення. Якщо дії підтвердяться, то це буде правопорушення, яке підпадає під ст. 173 кодексу про адмінпорушення, тобто, дрібні хуліганство.

За такі дії адміністративний кодекс передбачає покарання у вигляді штрафу - сто дев'ятнадцять гривень. Та Костянтин показує порізане колесо - воно ремонтові не підлягає. А нове коштує близько чотирьох сотень гривень. Міліціянти розводять руками. Мовляв, такий закон. Більше може тільки суд.

Ірина Біба, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Щоб порушити кримінальну справу за пошкодження, необхідна сума більше 90 тисяч гривень сума пошкоджень. Але громадянин може звернутися до суду про відшкодування моральних і матеріальних збитків.