Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 червня 2011, 13:41 Хуліганство
У Запоріжжі вандали розбили близько півсотні надгробків
У Запоріжжі вандали розбили близько півсотні надгробків

У Запоріжжі сплюндрували цвинтар. Лише за один вечір вандали розбили кувалдою близько півсотні надгробків. Зловмисники так захопилися руйнуванням могил, що навіть не помітили правоохоронців.

Про понівечіні надгробки керівництво кладовища повідомив один із відвідувачів. Чоловік розповів: хтось зруйнував кілька десятків поховань. Комунальники одразу викликали правоохоронців. Двох зловмисників затримали на гарячому.

Олександр Кучерявий, завідувач Правобережного цвинтаря:

- Они были выпившие, как бы. Особо не разговаривали. Т.е. сначала признались, а потом начали отказываться, что это не они.

Та докази свідчили про інше - у затриманих були при собі ніж, кувалда й робочі рукавички. Саме за допомоги цього знаряддя вандали руйнували пам'ятники. Втім, чоловіки і на це знайшли відмовку.

Затриманий:

- Женщина одна говорит: "Помогите могилу выкопать". А пока мы стояли, нас забрала милиция.

- Это все не ваше?

- Нет.

- А то, что у вас кувалды были?

- Кувалда одна.

Комунальники вже порахували - бешкетники зруйнували 48 надгробків, так чоловіки шукали метал. Проти затриманих можуть порушити кримінальну справу за статтею "наруга над могилою".

Олексій Черняков, керівник відділу Ленінського РВ міліції м. Запоріжжя:

- Там предусмотрено лишение свободы, также есть и условный срок. Но я считаю, такие преступления надо пресекать, и лиц изолировать от общества.

Працівники ж цвинтаря підраховують збитки. Уже припускають, що вандали розбили пам'ятників на кількадесят тисяч гривень.