Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2011, 12:29 Хуліганство
У Ковелі народний депутат побив дитину, яка гралася у його піску
У Ковелі народний депутат побив дитину, яка гралася у його піску

"Свідок" з'ясував обставини інциденту за участі депутата ковельської районної ради Сергія Повара. Нагадаю, історія трапилася кілька днів томУ: чоловіка надто обурила дитина, що гралася в його піску. Тож без вагань дорослий дядько натовк малого головою в будматеріал. Тепер говорить: погарячкував.

Купа піску, з якої все і почалося, досі посеред двору. Та тепер мешканці цієї дев'ятиповерхівки минають її стороною. Саме через пісок місцевий депутат побив восьмирічного Максимка.

Максим Зінчук, постраждалий:

- Я грався у піску, і забіг наверх. А він якраз виходив виносити сміття, взяв мене за капюшон кофти і почав бити лицем.

Народний обранець так розійшовся, що виривати дитину з його рук довелося кільком перехожим. У сльозах та саднах малого одразу відправили додому.

Наталія, мати постраждалого:

- Він наляканий такий був, що взагалі… Я його питаю - він стоїть, на мене дивиться. Каже, я не знаю. Кажу, за що? - "Я не знаю".

Микола Дубій, керівник Ковельського МРВ міліції:

- Повар Сергій Данилович дуже зухвало відносився до дитини, емоційно. Пізніше він сказав, що трошки погарячкував, і мотивував тим, що цей пісок його. Він сюди його привіз. Рахував, що це його власність.

Призвідник конфлікту - чоловік в літах, та ще й з репутацією зразкового сім'янина. Сусіди дивуються. Кажуть, агресивність - не його риса.

Тетяна Дем'янчук, сусідка депутата:

- Я не вірю, що він таке зробив. Поважаю, і ми всі його любимо. Людина. Прекрасна сім'я. А що таке сталося - я не знаю.

Свою версію того, що сталося, Сергій Повар погоджується розповісти лише телефоном. Спілкуватися на камеру відмовляється, бо має до журналістів купу претензій.

Сергій Повар, депутат Ковельської райради (телефоном):

- Його перетворили у щось страшне. Приписують, що давив і хто знає що. Хлопчик здоровий на другий день був у школі.

Попри все Ковельська міжрайонна прокуратура таки порушила проти депутата кримінальну справу. Стаття - хуліганство.

Андрій Гіль, прокурор Волинської області:

- Заподіяв тілесні ушкодження, які, згідно судово-медичної експертизи, відносяться до легких малолітній дитині Зінчук 2003-го року народження. Ми вважаємо, що це нікчемний привід депутата, щоби заподіяти тілесні ушкодження тій дитині. Ну, звісно, нікчемність - така є термінологія у кримінальному праві.

Покарання за такою статтею - штраф від 8 до 17 тисяч гривень, арешт терміном на 6 місяців, або ж - обмеження волі до п'яти років. Дізнавшись про це, горе-депутат, каже мати постраждалого хлопчика, одразу прибіг з вибаченнями та подарунками. Жінка пробачила, і навіть спробувала відкликати заяву. Та слідчі повідомили: справі вже дали хід, тож незабаром агресивного народного обранця таки судитимуть.