Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2011, 13:14 Хуліганство
У Дніпродзержинську затримали хлопця, який чотири рази "мінував" свій коледж
У Дніпродзержинську затримали хлопця, який чотири рази "мінував" свій коледж

У Дніпродзержинську затримали телефонного терориста. За півтора місяця вісімнадцятирічний студент-першоркурсник устиг аж чотири рази "замінувати" власну альма-матер.

Повідомлення про замінування для Дніпродзержинського індустріального коледжу - не новина. З кінця березня так зривали навчання чотири рази.

Аркадій Салей, директор Дніпродзержинського індустріального коледжу:

- Когда прозвучал третий звонок, это было все ясно. Нам необходимо было принять решение об эвакуации, хотя можно было это и не делать. А 4 раз, это было вчера в 8:45, то, сообщив руководителю уголовного розыска, он сказал, что не надо эвакуировать, мы в работе.

Цього разу невловимого терориста затримали. Як і припускали, підозрюваним виявився студент-першокурсник.

Владислав, підозрюваний:

- Первый мой звонок в конце марта, второй - в начале апреля, третий - в конце апреля, и четвертый в начале мая.

Олег Плачков, керівник Дніпродзержинського МУ міліції:

- Звонивший, полагая, что его личность будет установить невозможно, осуществлял звонки с телефона-автомата, после чего покидал место преступления, в последствии наблюдал за действиями МНС милиции, скорой помощи, эвакуации учащихся.

Директор коледжу розповів: за останні два місяці парубок пропустив сто двадцять годин лекцій і семінарів. З минулого семестру прогулів побільшало втричі. Матір студента викликали аж вісім разів, але вона з'явилася, коли сина затримали.

Аркадій Салей, директор Дніпродзержинського індустріального коледжу:

- Зарекомендував себе як скритний, неправдивий, та необов'язковий студент. Протягом навчання систематично допускав пропуски занять без поважних причин.

У квітні Владиславу виповнилося вісімнадцять, тож за перші два виклики доведеться відповідати його мамі. За два останні - кримінальний кодекс передбачає хлопцеві від двох до семи років ув'язнення.

Владислав, підозрюваний:

- Я раскаиваюсь в содеянном, и советую всем, чтобы никто так не делал, потому что это приводит к плохим последствиям.

Найцікавіше, що парубок навчався на юриста. Слідчі кажуть: якби пар не пропускав, можливо, ліпше б знав закони. І добре поміркував, перш ніж телефонувати й страхати замінуванням.