Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 травня 2011, 17:09 Хуліганство
На Хмельниччині чоловік "замінував" рідну школу
На Хмельниччині чоловік "замінував" рідну школу

На Хмельниччині замінували школу. Півдня експерти між партами шукали вибухівку, а поруч про всяк випадок чергували лікарі.

Через годину Проскурівська школа злетить у повітря - такі погрози почув телефоном черговий у райввідділку міліції. Правоохоронець про умови терориста не встиг розпитати, той - кинув слухавку. Вже невдовзі до "замінованого" закладу мчали всі оперативні служби.

Боялися запізнитися, адже шлях до школи неблизький - кілька десятків кілометрів від райцентру. Хоча знали: життя дітей у безпеці. Коли зателефонував невідомий, уроки закінчилися. Вже на місці експерти взялися до роботи. На цих кадрах можна побачити, як сапери зі спеціальною апаратурою оглядають кожний куточок. І так впродовж кількох годин. Утім, вибухівки не знайшли. Натомість виявили особу, яка сповістила про замінування.

Правоохоронець:

- Дане повідомлення надійшло від місцевого жителя с. Проскурівка.

Двадцятиоднорічний горе-терорист наче добре убезпечився - після дзвінка до райвідділку викинув sim-карту з номером телефона, а сам апарат розібрав, батарею й корпус заховав у різних місцях. Проте його викрили й затримали.

Підозрюваний:

- Я ніде не вчусь, ніде не роблю.

Пояснити, навіщо хибно сповістив про замінування школи, ще й в якій вчився сам, молодик не може. Проте кається.

Підозрюваний:

- Таке, як я вчинив - не треба так робити, мінування школи, таке всяке.

Та за свій вчинок відповідати йому за законом.

Наталя Русакова, керівник сектору Ярмолинецького РВ міліції:

- На даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 159 ККУ - про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Санкція цієї статті передбачає штраф - мінімум вісім із половиною тисяч гривень, ув'язнення на термін до шести місяців, або й на кілька років. Як покарати молодика - вирішуватиме суд.