Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 травня 2011, 21:05 Хуліганство
Двох молодих графітників затримали за розмальовування електрички
Двох молодих графітників затримали за розмальовування електрички

Ці хлопці у доброму гуморі, хоч їх і затримала міліція. Жартують - надворі повно наркоманів та злодюжок, а їх затримали - за творчість.

Затриманий:

- Пришло 4 милиционера, 2 работника железной дороги и один охранник. Работники транспортной милиции достали пистолет и сказали: "К стене".

Міліція не проти мистецтва. Та не в цьому разі. Ось цей кількаметровий напис - головна претензія до молодиків. Кажуть - це вандалізм.

Ольга Єцкало, керівник відділу УМВС України на Південно-Західній залізниці:

- Дані особи затримані за розфарбування нерухомого майна Південно-Західної залізниці. За даний вид правопорушення вони сплачують штраф від 3-10 неоподаткованих мінімумів або виправні роботи від одного до двох місяців.

Тепер усе залежить від суми шкоди. Якщо залізничники нарахують чималі збитки, ця історія може отримати й кримінальне продовження. Хлопці із такою перспективою категорично незгодні. Разом із графітниками в халепу вскочив й інший митець - майбутній режисер документальних фільмів. Каже, саме знімав курсову роботу.

Юрій, студент:

- Я снимаю фильм о граффити. Основная тема "Граффити - это искуство или вандализм". Я вот пытаюсь разобраться в этом вопросе, и вот попал сюда.

За словами студента, частину фільму обов'язково присвятить відповідальності за таке малярство. Він погоджується - стихійні художники не визнають перепон і заборон. Ось цих, наприклад, молодиків упіймали на гарячому. Вони навіть не намагалися виправдовуватися, адже ще й фільмували свої дії.

Затриманий:

- Забор стоит на месте, его видят мало людей, а электричка катается по городу и за день её может увидеть большое количесво людей.

Правоохоронці ж радять митцям дотримуватися закону і не гратися з вогнем. А графітники тим часом продовжують шукати слави, визнання та адреналіну, розмальовуючи вагони. І, судячи з усього, війна між ними триватиме й далі.