Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2011, 14:32 Хуліганство
У Києві активізувалися жартівники-мінери
У Києві активізувалися жартівники-мінери

"Не жартувати по телефону", - не раз попереджала міліція. Проте злі жартівники щоразу пожвавлюються після терористичних актів у світі. Так по трагедії в Мінську в Києві мінували потяг і навчальний заклад.

Повідомлення про замінований потяг "Київ-Москва" правоохоронці отримали о сьомій вечора. Витівками з такими дзвінками на залізничному вокзалі нікого не здивуєш. Проте після подій у сусідній Білорусі спецслужби в підвищеній готовності.

Олена Мельник, керівник відділу УМВС України на Південно-Західній залізниці:

- Евакуйовано було 19 чоловік обслуговуючого персоналу і  276 пасажирів. Прийнятими мірами вибухових речовин виявлено не було, і через одну годину потяг був відправлений.

Іще за годину затримали мінера, а точніше, мінерку. Нею виявилася 36-річна киянка. Що цього робити не можна - їй ніхто не пояснював. Торік вона вже таке скоїла. Покарання у вигляді штрафу не подіяло. Слідчі міркують, як покарати порушницю тепер.

А кількома годинами раніше вибухотехніки рятували коледж у Шевченківському районі. На місце примчали й пожежники. Вони отримали інформацію про охоплену полум'ям спортзалу.

Марина Макаренко, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Після виїзду спеціальних служб на місце події було евакуйовано студентів викладачів співробітників ВУЗА близько тисячі чоловік, і це тривало декілька годин.

Телефонного терориста швидко впіймали. Другокурсник у такий спосіб вирішив влаштувати собі вихідний. Вдалося, кажуть міліціянти, та водночас студент заробив штраф або умовний термін.