Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2011, 13:30 Хуліганство
Любителі псувати чужі автомобілі вдосконалюють свої методи
Любителі псувати чужі автомобілі вдосконалюють свої методи

У ДТП не потрапляли, а ваша автівка зіпсована? Є один із варіантів: пригадайте ваших недругів, може, саме вони понівечити транспорт. Нині у Всесвітній мережі таким мстивцям пропонують спеціальні послуги - знущання з машин на замовлення. До чого це може призвести - дізнавалися наші кореспонденти.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Цінуєте свого залізного коня? Дружіть із ворогами. Автівка - це хоч вже засіб пересування, а не розкіш, та її понівечення, напевне, погіршить вам настрій. Тим більше, способів псування чужого майна нині безліч.

Чи не найпопулярніший - автівку в пориві помсти розфарбувати.

Відео з Інтернету:

- Если приедете к нам во двор, не ставьте так не машину никогда.

Інакше вашу машину розмалюють. Як ось цього "Опеля". Постраждати авто може і через особисті образи. Оце зраджена дружина облила білою фарбою легковика чоловікової коханки. А це - чи пустощі чиїсь, чи фанатизм. Розмалювали "Мерседеса" відомого російського режисера Федора Бондарчука. Написали єдине слово та, судячи з емоційних жестів власника автівки, це йому не сподобалось.

Ця жінка в "Тойоті" за образу чоловіка вирішила його авто просто розбити. На цьому підступність фантазії псувачів залізних коней не закінчується. В Інтернеті, приміром, пропонують заливати в машину ворога… відходи з каналізації. Навіть оголошення про таку послугу з'явилося - будь-куди під'їжджає вантажівка-асенізатор і виливає в середину авта двісті літрів фекалій. Вартість такої помсти - півтори тисячі доларів. І гарантія від виконавців - машина не відновлюється.

Олександр Квятковський, директор департаменту страхової компанії:

- Таке може бути. Для прикладу, у нас було - автомобіль був повністю залитий водою. Він настільки вимок - це, я кажу, не відходи, а вода - визнали його фізично знищеним, тому що там потрібно було всю проводку, електроніку змінювати, воно все досить дороге.

У виграшному становищі автовласники із полісом добровільного страхування "Каско". Їм відшкодують вартість навіть зіпсованої запашною рідиною машини.

Олександр Квятковський, директор департаменту страхової компанії:

- Це так звані протиправні дії 3-х осіб.

І юристи не радять користуватися послугою в оголошенні, бо можна за таке і за ґрати потрапити. При чому, і виконавцям, і замовникові. Бо дії їхні підпадають під статтю 194-ту кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження майна.

Оксана Дегтярьова, юристка:

- Можуть бути притягнуті до штрафних санкцій, які складають від 850 грн. від розміру завданої шкоди, виправні роботи, які можуть тривати до 2-х років, а також позбавлення волі на строк до 3-х років.

До того ж, правниця припускає: за рішенням суду вони ще й відшкодовуватимуть вартість понівеченого авта і моральну шкоду постраждалому.