Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2011, 14:58 Хуліганство
У Києві на Пейзажній алеї поглумилися над скульптурою Маленького принца
У Києві на Пейзажній алеї поглумилися над скульптурою Маленького принца

У Києві позбиткувалися з Маленького принца та дівчинки з песиком. Ці скульптури прикрашали Пейзажну алею. Найбільше дісталося мозаїчному героєві казки Сент-Екзюпері. Мотиви вандалів нікому не зрозумілі.

На Пейзажній алеї завжди повно людей. Нині увага всіх прикута до купи різнокольорових камінців. Іще напередодні це була скульптура Маленького принца - героя казки Антуана де Сент-Екзюпері.

Віра Олексіївна, мешканка м. Києва:

- Сердце кровью обливается. Просто полное отсутствие культуры, к сожалению.

- Не припускаєте причин?

- Просто отсутствие ума и культуры.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Ужасно, что у нас в городе есть такие люди, которые просто… Не вижу повода, цели и мотива чтобы такое делать. Обиженные на жизнь люди какие-то.

Вандалів не бачили, але чули. Гупання чи то молота, чи то іншого важкого предмета лунало всім Андріївським узвозом.

Діна Герцрикен, пенсіонерка:

- В начале первого я услышала глухие размеренные звуки. Еще подумала, что во дворе у нас не может быть никого. Это, скорее всего, на пейзажной алее. Мне в голову не могло прийти, что придут твари и уничтожат такую чудесную скульптуру.

Маленький принц простояв на пейзажній алеї чотири місяці. Подарував його французький культурний центр. Скульптура стала третьою у світі. Такі ж встановили у Франції та Сполучених Штатах. Кому заважав казковий хлопчик - кияни губляться у здогадах. Припускають, що принц став жертвою акції проти французького посольства, або ж у такий спосіб алею знищують забудовники. Це місце кілька разів ледь не ставало будівельним майданчиком.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Может, это спорная территория, или что-то такое слышал. Тут хотели строить дом от министерства иностранных дел.

- Это как предупреждение?

- Не знаю, честно говоря, тяжело найти оправдание этому.

Виправдань тому, що сталося, немає. Проте є діагноз, кажуть психологи.

Юрій Ірхін, психолог:

- Данному явлению есть одно единственное название - это банальное тупое хулиганство или вандализм. Этому явлению подвержены люди, которых в детстве недолюбливали, их не доласкали. Есть поговорка: детство было с деревянными игрушками. Вот это вызывает злость и агрессию ко всему прекрасному, позитивному, что находится вокруг.

Міліція ж з вердиктом не поспішає. Поки з'ясовує обставини інциденту.