Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2011, 11:07 Хуліганство
На Житомирщині чоловік "замінував" дитячий садочок
На Житомирщині чоловік "замінував" дитячий садочок

Евакуйовані ясла, налякані вихователі, переполохані батьки. У селищі Новогуйвинську, що поблизу Житомира, невідомий зателефонував до дитячого садочка й повідомив про вибухівку в закладі. Тієї миті там перебувало понад півтори сотні людей.

Невідомий чоловік подзвонив у міліцію й повідомив про замінування дитсадка. Малята саме по обіді спали. Коли до закладу прибули правоохоронці й рятувальники, вихователі вже виводили сонних дітей із приміщення.

Ганна Марчевська, вихователька:

- Дітки якраз позасинали, тихий час у групі. Нам передали, що треба швиденько одягатися, бо трапилося таке ЧП.

130 дітей і 30 працівників персоналу евакуювали до приміщення селищної ради. Вихованці садочка не розуміли, що коїться. А перелякані батьки чимдуж мчали за малятами.

Ганна Марчевська, вихователька:

- Менші діти важче переносили, старші були більш спокійні. Дітки полякалися.

Ірина, вихователька:

- Сестрами, тьотями, дядями, сусідами - так забирали. Із сльозами. Під розписку, бо в такій суматосі мало що станеться. Хвилювалися. Мамі одній погано стало. Он каплі, вода.

Водночас сапери прочісували територію дитячого закладу. Вибухівки та інших небезпечних речей не знайшли. Тривога виявилася хибною. Тож правоохоронці почали шукати телефонного терориста.

Віктор Костик, заступник керівника УМВС України в Житомирській області:

- Менше одної доби знадобилося, щоб встановити особу. Даний чоловік - житель с.м.т. Новогуйвинськ Житомирського району. Проти нього порушено кримінальну справу, на сьогодні він дає свідчення.

51-річного жартівника впіймали за допомоги відеокамер крамниці, де він напередодні купував телефона. З нового апарата й повідомив про замінування. Навіщо - й сам пояснити не може.

Затриманий:

- Це відбувалося спонтанно, я не планував. Я купив б/у телефон, в іншому місці купив сім-карту. Подзвонив. Телефон та сім-карту викинув.

За такий невдалий жарт чоловіка можуть позбавити волі на термін до п'яти років.