Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 лютого 2011, 12:58 Хуліганство
У Львові 11-річний хлопчик заявив про замінування школи
У Львові 11-річний хлопчик заявив про замінування школи

Цей тиждень видався гарячим для львівських вибухотехніків. Додали роботи місцеві жартівники, які то трамваї "мінували", то школу. Не спинило бешкетників навіть те, що такі витівки - кримінал.

Перевірку для місцевої міліції влаштував 52-річний львів'янин.

Віталій Горський, керівник Франківського РВ міліції м. Львова:

- Поступило повідомлення від невідомої особи про те, що наступного дня на території Львова, відносно громадян в трамваях будуть вчинені протиправні дії з настанням тяжким наслідків.

Своїх вимог "терорист" не висував. Лише попередив: пасажирам львівських трамваїв буде непереливки. Оперативники швидко з'ясували, хто телефонував. Далі до справи взялися бійці "Беркуту". Помешкання аноніма довелось брати штурмом. У його квартирі знайшли 38 набоїв до автоматичної зброї. Горе-терорист у скоєному зізнався. Каже, й гадки не мав щось мінувати. Подзвонив з цікавості.

Затриманий:

- Подзвонив, хотів перевірити дії міліції, як зреагує. Ніяких терактів не хотів здійснювати, бо не в силах, і не в стані це робити.

Чоловік уже мав клопіт із законом, і також за бешкет. Укотре він шкодує про свою витівку. Як покарати жартівника - міліція ще вирішує.

А ось в іншому районі Львова "замінувати" власну школу вирішив учень. Планував зірвати урок географії, до якого не підготувався.

Сергій Богданов, заступник керівника відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Було чути, що це голос хлопчика, приблизно від 10 до 14-15 років, тому що він хвилювався, говорив, але було зрозумілим, що це молода особа.

Школу обстежили сапери. Вибухівки не виявили й уроки поновили. Оперативники ж шукали "жартівника".

Сергій Богданов, заступник керівника відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Було встановлено, що в п'ятому класі в той день мало бути опитування з уроку географії. Коли вже пристальніше почали працювати з тими дітьми, то робилося одночасно. Вибухотехніки обстежували школу, а всіх решту дітей, які приходили на уроки, з ними в присутності педагогів, батьків, опитували.

Правоохоронці швидко викрили бешкетника. Ним виявився 11-річний учень цієї школи. За такі витівки синочка доведеться розплачуватися батькам. А малого розбишаку візьмуть на облік у міліції.