Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 лютого 2011, 15:15 Хуліганство
На Одещині затримали групу підлітків, які розбивали залізничні світлофори
На Одещині затримали групу підлітків, які розбивали залізничні світлофори

Підлітків, що бешкетували на залізниці, затримали на Одещині. На двох станціях хлопчаки побили маневрові світлофори, бо, мовляв, були потрібні лампочки… для світломузики. Про можливі тяжкі наслідки скоєного навіть не здогадувалися.

Героями історії на Одеській залізниці стали діти з прилеглих сіл. Хлопчаки шукали розваг. Увагу компанії привернули різнобарвні світлофори. Недовго думаючи, підлітки побігли по молоток, аби розбити лінзи і дістати лампочки.

Наталія Гребенюк, старший оперуповноважений ЛВ міліції на ст. Котовськ:

- Робили, вони ці хлопчики побили, щоб зробити гірлянду, оскільки вважали, що лампочки в світлофорах являються різного кольору, однак це не так, оскільки лампочки жовті, а цвітні є тільки лінзи. Хоч діти й не знали, до чого це може призвести, але залізниця - це об'єкт підвищеної опасності, тому такі маленькі шалості, як їм здається, міг привести до аварії поїзда, або до збою графіка у русі поїздів.

Неповнолітніх порушників затримали на гарячому. Підлітки навіть не думали про наслідки, до яких може призвести їхня гра.

Затриманий:

- Він каже, я хочу зробити світломузику, і надо фонарики. І ми начали бити. Потом пішли додому. Взяли, другий раз пішли, побили…

- Що ви побили?

- Фонарі.

- Світлофори, фонарі це - не світлофори.

- І пішли на вокзал. А з вокзала пішли додому.

- Ти знаєш, для чого світлофори знаходяться на залізниці?

- Для безопасності. Вдруг поїзд не побачить, і поїзд на поїзд, і може бути аварія.

Вже після спілкування з правоохоронцями хлопці пообіцяли: світлофори минатимуть десятою дорогою. Та запізніле каяття не допомогло - проти старших підлітків порушили карну справу. А батьків молодших оштрафують.

Юлія Рахуба, в.о. керівника ЛВ міліції на ст. Котовськ:

- В обоих случаях повреждения маневровых светофоров на ст. Чубовка и Абомеликовка ОЖД в отношении 15-летнего и 14-летнего подростка возбуждены уголовные дела по статье 277 УК Украины за повреждение путей сообщения, которые могли привести к аварии поезда. В отношении родителей также составлены административные протоколы по ст. 184 за невыполнение обязанности по воспитанию ими своих детей.