Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2011, 12:22 Хуліганство
На Чернігівщині невідомий терорист погрожував підірвати військове містечко "Десну"
На Чернігівщині невідомий терорист погрожував підірвати військове містечко "Десну"

Заліг на дно невідомий терорист, що кілька днів тому загрожував висадити в повітря військове містечко Десну, на Чернігівщині. У призначений для оприлюднення своїх вимог день зловмисник себе ніяк не проявив. А його слід шукали журналісти "Свідка".

Військове містечко Десна у напруженому чеканні. Саме сьогодні свої вимоги до місцевої влади має висунути невідомий терорист. Кілька днів тому він обклеїв мало не півселища листівками з погрозою вибухів на стратегічних об'єктах.

Галина, мешканка селища Десни:

- Боюсь.. Вот я ребенка сьогодні в школу не пустила. Забираю її, і їду в Остер до знайомої. А якщо чоловік заступить у наряд, то буду і ночувати. Я не дуже вірю, но для перестраховки.

Від самого ранку Десною снують військові патрулі, час від часу тихими вулицями містечка проїздять автівки з правоохоронцями. Нічого підозрілого.

Місцевий мешканець:

- Работают с населением, и по квартирам ходили. Спрашивали, кто чего слышал. Попитали, дані записали, де проживаєш, усе. "Що ти чув?" Кажу: "Казали, що якесь там об’явлєніє було, більше нічого". - "Ну, так на бумажці оце напишіть". Я написав, оддав, і все.

Сергій Бриль, керівник відділу ГУ МВС України у Чернігівській області:

- Правоохоронцями проведено та проводяться комплекс оперативно-розшукових заходів. На даний час на території військового містечка забезпечується охорона громадського порядку.

Багато хто з мешканців очікував, що зловмисник оголосить свої вимоги вже зранку. Коли ж на дошках оголошень люди не побачили свіжих новин, скептиків побільшало.

Місцевий мешканець:

- Нічого не буде. Все буде нормально.

Іван Миколайович, пенсіонер:

- Это слухи. Какой-то алкоголик от нечего делать создал это дело под эту марку, и теперь людей беспокоит. Умные люди не обращают внимания, откровенно говоря.

- Ви бачили ці об’яви десь?

- Я не бачив, і ніхто їх не бачив.

Аби на власні очі переконатися, що в Десні все спокійно, журналісти "Свідка" вирішили відвідати одне з тутешніх велелюдних місць. Ось ця школа запросто могла потрапити до чорного списку терориста.

Працівниця школи:

- Приказ директора школи - закрить на ключі, щоб посторонні ніхто не заходив.

Лідія Миронова, заступник директора Деснянської школи:

- На сьогоднішній день у нас дуже мало відсутніх учнів, приблизно десь до тридцяти. Але школа працює у звичайному режимі, як і щодня. Ми не можемо порушувати навчальний процес. У нас вжиті міри застереження. Щодня у нас працівники правоохоронних органів

Максим учень 11 класу:

- Ми - 11 клас, і пропускати заняття не добре. Деяких відпустили, бо батьки дуже хвилюються за здоров’я. Тероризм - це дуже погано.

Хто і з якою метою намірився замінувати населений пункт - досі залишається загадкою. У деснянських можновладців відповіді на це запитання журналісти не знайшли. А от у більшості мешканців версія одна: затіяти терористичну епопею зважився хтось з доведених до відчаю місцевих. У змученому безгрошів'ям селищі за останні півроку тричі піднімали тарифи на комунальні послуги. На черзі ще одне підвищення - у лютому.

Іван Миколайович, пенсіонер:

- Може даже воєннослужащий. Может, обидели этого военнослужащего. Может, не заплатили. Может, квартиру на отселение. И где-то под этим видом ляпнул и думает: авось-авось.

Олена Львівна, мешканка селища Десни:

- Я иду и плачу. Это невозможно - я получаю 800 рублей зарплаты. С них я 450 заплатила за квартиру. А как мне жить дальше? Может быть, это и злая шутка, а, может быть, любой человек в таком отчаянии на такой шаг способен.

Призначеного дня вимог деснянський терорист так і не висунув. Ймовірно, бідакові тепер не до того - ховається від правоохоронців. Адже кримінальна справа, яку порушили проти нього, тягне на три роки тюрми.