Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 грудня 2010, 12:58 Хуліганство
В Івано-Франківську 20-річний юнак понівечив статую Богородиці
В Івано-Франківську 20-річний юнак понівечив статую Богородиці

В Івано-Франківську зловили святотатця, що поглумився над монастирем. Зловмисник розбив груди статуї Богородиці. Та він не знав, що перебуває під прицілом відеокамер.

Цю відеотехніку встановили після того, як місяць тому 20-річний юнак у неадекватному психічному стані понівечив статуї Богородиці. Як виявилося, на камери витратилися недаремно. Одна з них на території церкви чітко зафіксувала іншу хуліганську витівку. Чоловік підійшов до фігури, виліз на п'єдестал і вдарив скульптуру в груди.

Орест Каськов, священик:

- Це є бідна людина, яка не свідома того, що вона робить.

- Бідна духом?

- Абсолютно. За цього чоловіка я особисто, і буду просити інших священиків, щоби молилися, бо людина має якусь трагедію або в родині, або де, бо нормальна людина так себе вести не буде. Ми його не осуджуємо.

Служителі храму повідомили міліцію і передали слідчим відеозапис. Завдяки цьому зловмисника досить швидко відшукали в одному з приміських сіл. Він навіть не відпирався. Каже, зачаїв образу на одного зі священиків.

Володимир Сміх, керівник Івано-Франківського МВ міліції:

- В присутності адвоката він пояснив, що йому підсказали роботи, як він каже, що в тому всьому, що в цьому всьому, які в нього є проблеми, в цьому всьому винна іменно ця Божа матір, яка знаходиться на території цієї церкви.

Затриманий:

- Вони казали, ставай на коліна, проси, роби, що ми скажемо. Мені казали - я з ними розмовляв у розмовниці, вони мені казали - ми тобі поможемо, слухай нас.

Тепер психічний стан чоловіка вивчатимуть лікарі. Саме їхній діагноз і вирішить долю вандала. А поки за фактом хуліганства правоохоронці порушили кримінальну справу.