Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 грудня 2010, 16:46 Хуліганство
На Хмельниччині п'яний чоловік підпалив міліціонера
На Хмельниччині п'яний чоловік підпалив міліціонера

Мешканець Хмельниччини підсмажив міліціянта. П'яний чолов'яга посварився з дружиною і пообіцяв спалити квартиру. Жінка викликала правоохоронця. Коли він спробував вгамувати пияка, той облив візитера бензином і підпалив.

Кожен міліціянт розуміє, що його робота небезпечна. Кулі, ножі - то найгірше, що може статися. Так думав і хмельницький дільничний. До того, як його ледь не підсмажили. Правоохоронця викликали вгамувати чоловіка, що сварився. П'яний господар погрожував дружині спалити помешкання.

Юрій Дмитрук, дільничний інспектор Нетішинського МВ міліції:

- В руках у нього була пластикова бутила з бензином та запальничка. Підпаливши себе, полум'я перейшло на мене. Намагаючись забрати пляшку, полум'я розповсюдилося на лінолеум та двері.

Усе сталося миттєво, пригадує Віталій. У нього перед очима керівник спалахнув, мов смолоскип. Охоплені полум'ям чоловіки штовхалися й далі.

Віталій Бабійчук, помічник дільничного інспектора Нетішинського МВ міліції:

- Я кинувся туди, зняли з інспектора бушлат, зняв з себе форменний одяг, бо почав тушити дільничного. Фуражка, бушлат горіли, та голова громадянина палала.

Дивні звуки в коридорі почув сусіда. Гадав, молодь пиячить. Хотів дати прочуханки.

Юрій Васильович, сусіда:

- Чую сильний стукіт, грохот і крики. Підбігаю до дверей, коли вибігаю, із щелей дим на мене. Відкриваю - на мене пламя.

Вогонь загасили ще до приїзду рятувальників. Постраждалих палія й міліцінта ушпиталили. Підозрюваному дісталося найбільше.

Олександр Гринчук, заввідділу Хмельницької обласної лікарні:

- Пацієнт до нас потупив у стані середньої важкості з опіками обличчя і шиї, тулуба і дихальних шляхів легкого ступеня. В нього були, крім того, ще проблеми з опіками дихальних шляхів.

Медики прогнозують швидке одужання й виписку. Прокуратура віщує ще й покарання.

Лілія Коцюк, прес-секретар прокурора Хмельницької області:

- Прокуратура порушила кримінальну справу відносно місцевого жителя за частиною другою статті 34 5 та ч. 2 347 ст. ККУ, тобто, за умисні тілесні ушкодження міліціонеру та пошкодження його майна.

Утім, чи потрапить бешкетник за ґрати - ще невідомо. Після інциденту йому стався психічний розлад. Пацієнта терміново перевели до психіатричної лікарні. Тепер медики з'ясовують, чи він осудний.