Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2010, 13:43 Хуліганство
У Києві невідомі оголосили безкомпромісну війну автовласникам
У Києві невідомі оголосили безкомпромісну війну автовласникам

Безкомпромісну війну оголосили автовласникам у Деснянському районі Києва. Перед самісінькими вихідними невідомі підпалили п'ять автівок на Троєщині. А на вікенд постраждали аж шістнадцять автівок на Лісовому масиві. О другій ночі хтось облив їх кислотою.

Киянин Олександр каже: тепер щоранку з острахом оглядатиме свою автівку - чи не понівечена. Каже, вночі хтось злив з його годувальниці паливо. Та це ніщо, каже чоловік. Адже шістнадцятьом його сусідам пощастило менше. Їхні іномарки облили кислотою. Повибігали всі, пригадує чоловік, викликали міліціянтів. Вранці більшість поїхали. Хто до страхової, хто на ремонт.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Если кислотой облить машину, значит, естественно, остаётся, что краска сдувается, и до самого металла. Вот кислота, вот это всё следы, кислота, и там на крыше.

На вулиці Курчатова це не вперше. Наприкінці жовтня невідомі в такий самий спосіб пошкодили тут кілька автівок. Тоді зловмисника охрестили кислотним маніяком. Та версія про божевільного не єдина. Дехто з автомобілістів припускає, що то справа рук власників платних стоянок.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Если машины не ставят на стоянку платную, обливают. Все так догадываются. Делают такую пакость.

- А стоянки есть?

- Есть.

- А какие цены?

- От 10 до 15 - это дорого. Не очень, но для нас дороговато.

А от на Троєщині шукають ще одного автоманіяка - тепер уже піромана. Буквально кілька днів тому там майже одночасно за трьома адресами спалахнули машини. Рятувальники деталей не розкривають. Проте, переконані, то не випадковість.

Олег Костюченко, інспектор Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Причина та збиток даних пожеж і їх одночасність по трьох різних адресах буде з’ясовано попередня причина занесення стороннього джерела запалювання.

Еменесівці не вперше стикаються з підпалами машин. Та не на маніяків грішать. Кажуть, то все невдоволені мешканці довколишніх будинків у такий спосіб вчать власників автівок.

Олег Костюченко, інспектор Деснянського РУ МНС м. Києва:

- В дворах житлових будинків в нічний час накопичується значна кількість автівок. І це може комусь не подобатися.

Тепер над цими випадками сушать голови й правоохоронці. Кримінальної справи поки не порушували. Перевіряють та аналізують факти.