Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 листопада 2010, 12:58 Хуліганство
Дніпропетровський школяр "замінував" аеропорт у Борисполі та вимагав викуп
Дніпропетровський школяр "замінував" аеропорт у Борисполі та вимагав викуп

Мільйон доларів і власний літак! Для сільського хлопця не клопіт, якщо знати, де їх узяти. У цьому був переконаний 15-річний мешканець села Бикового, що на Дніпропетровщині. Такий викуп хлопець вирішив узяти від столичних правоохоронців. Зателефонував і повідомив про замінування аеропорту Бориспіль.

Ні столиці, ні власне, аеропорту Бориспіль 15-ирічний Дмитро у своєму житті і не бачив, але впевнено вказав київським правоохоронцям, де бомбу заховав.

Дмитро, школяр:

- Я розказав, що там в Борисполі бомба, в аеропорті.

- А когда тебя спросили, где находиться бомба, что ты сообщил?

- Я сообщил, терминал один, касса.

До міжнародного аеропорту одразу виїхали сапери й оперативники. Швидко оглянули приміщення, але шукали лише підтвердження, що повідомлення неправдиве. Аж надто нереальні вимоги висунув невідомий терорист.

Олег Усенко, керівник Вільногірського МВ міліції:

- Він вимагав відрахувати йому один мільйон доларів та надати літак. Завдяки вжитим заходам він був затриманий та доставлений до міського відділу.

Викрити телефонного терориста було нескладно. Він скористався власною мобілкою. Що за її сигналом можна відшукати власника - й гадки не мав. Тож коли надвечір додому приїхав наряд міліції, злякався.

Галина Петрівна, мати школяра:

- Він одразу не пойняв. Коли нас одвезли до міліції, він злякався. Він вийшов, сказав: "Мамка, я більше так шутить не буду".

Чому хлопцеві таке спало на думку - одразу пояснив.

Дмитро, школяр:

- По телеку побачив, кіно дивився.

- И что там в том кино?

- Така же сама ситуація була.

- Ну, мільйон доларів виплатили герою?

- Ну, да.

- И самолет предоставили?

- Да, потом його піймали.

На інше розраховував школяр. Щоправда, як гроші забрати і на що їх витрачати - придумати не встиг. Не встигли оговтатися і в навчальному закладі. Що виховали бешкетника, не ймуть віри. Хлопця не виправдовують, але й не звинувачують. У родині семеро дітей і сама мати.

Людмила Копайгородська, директорка Биківської середньої школи:

- Ми не могли знати, що може ця дитина ось таке зробити. Характеризується Діма як спокійний хлопець, замкнутий, навчається посередньо. А взагалі - непоганий хлопець, но…

Класифікуватимуть дії й визначатимуть подальшу долю юного кіномана тепер столичні правоохоронці.