Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 вересня 2010, 14:38 Хуліганство
На Волині 19-річний хуліган спалив два автомобілі
На Волині 19-річний хуліган спалив два автомобілі

Автопалія впіймали на Волині. Логіку свого вчинка 19-річний лиходій пояснити не може. Каже, був геть п'яний - тому й спалив два чужі автомобілі. Єдине, чого дуже бажав, так це феєрверку.

На своїй "дев'ятці" Олег наїздив менше п'ятисот кілометрів. Транспорт придбав з рук три місяці тому, тож спершу планував його підремонтувати. Заощадити на СТО молодикові "допоміг" невідомий, який за десять хвилин перетворив авто на купу брухту.

Олег, постраждалий:

- Першочергово виходжу з хати - і чую: робить сигналізація на машині. Думаю, це точно не жарт. Виходжу - а там машина горить. Перше відчуття, то застовбурів, не знав, що робити. Поки сусід не вилив воду, тоді вже я почав гасити.

Таке ж лихо спіткало ще одного мешканця двору. Його "ВАЗ" за 50 метрів від першого авта теж раптово зайнявся. Гасити два "смолоскипи" приїхали пожежники. Вони й з’ясували: це справа рук людських.

Ігор Муковоз, керівник Ківерецького РВ міліції:

- Відразу на виїзді на місці подій було встановлено, що ймовірною причиною є підпал. Дякуючи співпраці з громадянами, працівниками інших правоохоронних органів, було отримано інформацію щодо причетності конкретної особи. І чотири дні ми займалися пошуком цієї особи, що виїхала за межі району.

Те, що зловмисник мешкає у під'їзді з обома автовласниками, спершу не розголошували, щоб не вчинили самосуду. Міліція контактувала тільки з батьками палія. Тож коли парубок знову приїхав додому, на його руках клацнули кайданки. Виявилося, на кримінал пішов сп'яну. З людьми, яким нашкодив, ніколи не конфліктував.

Сергій, затриманий:

- З тими людьми, яким підпалював знайомий, не знайомий?

- Не знайомий. Це мої сусіди, але я їх не знаю близько. Підпалив тряпку і запхав в бак бензиновий. І все. Воно горіло. Так само одному автомобілю зробив, і іншому.

Проблеми з законом у Сергія не вперше. Не так давно з друзями обікрав фотоательє. Та каятися, як видно, не думав.

Ігор Муковоз, керівник Ківерецького РВ міліції:

- Характеристику цієї особи? Вона вже раніше судима. Була раніше судима за крадіжки. Попадала в поле зору міліції. І вироком суду їй було призначено умовне позбавлення волі. Тобто, я вважаю, що всі профілактичні заходи щодо цієї особи були прийняті.

Сусіди впевнені: усі клопоти молодика через часте перебування під кайфом. Правоохоронці кажуть: якби судимості не мав, за своє лиходійство міг би обійтися штрафом та умовним покаранням. А так вийде на волю років за п'ять.

Сергій, затриманий:

- Не хочеться сідати в тюрму. І все. Жалію дуже, що це зробив.