Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2010, 10:02 Хуліганство
Двоє 5-класників зруйнували 30 надгробків на Черкащині
Двоє 5-класників зруйнували 30 надгробків на Черкащині

Тридцять пам’ятників і надгробків на Черкащині понівечили двоє неповнолітніх. Так учні п’ятого класу сільської школи розважалися на місцевому цвинтарі. Могили плюндрували руками й арматурою.

Над кладовищем у селі Дубіївці немов буревій промчав. 30 зруйнованих пам’ятників і надгробків. І це напередодні поминальної неділі. Чутки про руїни пішли селом, як кола на воді. Негідників шукали всім миром. Долучили й міліцію.

Микола Коваленко, Дубіївський сільський голова:

- Ми, сільські люди були всі підняті, і щоб найти, хто цю хибу зробив. Люди одреагіровали так, що якби там хто був, то ця людина була б там похована.

Понівечити могилу - справа не з легких. Та й сміливість треба мати - почали шукати винуватців серед місцевих п’яниць. Марно. Хтось із односельців розповів, що бачив на цвинтарі двох дітей. Тож міліціянти пішли до школи. Проти десятилітніх розбишак свідчили всі докази.

Олександр Король, керівник Черкаського РВ міліції:

- До скоєння даного злочину причетні два неповнолітні хлопці. Учні 5 класу, які самовільно залишили навчання без дозволу керівника чи вчителя, і прийшли бавитися на цвинтар.

Як зізналися малолітні вандали, пам’ятники руйнували задля розваги. Яких не здужали звалити руками - трощили уламком металевої огорожі. Місцеві люди розповідають: бешкетники вже давно уславилися своїми витівками. Та такого від них ніхто не очікував.

Євген, мешканець с. Дубіївки:

- Ну, якщо ми їх вже знаєм, з хорошої сторони їх уже не можна охарактеризувать. Це не перший випадок, і так далі. Вони і вікна б’ють, і в магазини залазять. Просто немає кому їх остановить, навєрно. Батьки єсть у них, но сам батько казав, що нічого не можу з ним зробить, чи бийте його, чи посадіть.

Проте, ув’язнюють українців із чотирнадцяти років. Тож відповідатимуть за малолітніх вандалів перед законом і односельцями батьки.

Тарас Білаш, Наталія Таран. НТН.