Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 квітня 2010, 14:20 Хуліганство
П'ятикласники поставили на ноги всі оперативні служби Шепетівського району
П'ятикласники поставили на ноги всі оперативні служби Шепетівського району

Дитячі розваги наполохали цілий район на Хмельниччині. Одинадцятирічні школярі бавилися мобілкою. Дзвонили на гарячі номери. Рятувальників повідомили, що одна з місцевих шкіл замінована.

На ноги всі оперативні служби Шепетівського району поставили троє п’ятикласників. Одному з них батьки подарували мобілку. А дітлахам кортіло його випробувати. Грошей на рахунку не було, тож вирішили подзвонити на дармові номери швидкої, міліції, рятувальників, та навіть служби газу. Розповідати страшні історії взявся найсміливіший із трійці. У свої одинадцять хлопчина вже уславився як бешкетник. Для розігріву жартівники подзвонили у швидку й викликали лікаря до вигаданого дідуся. Потім облаяли працівників служби газу. А насамкінець сповістили про бомбу в навчальному закладі найвіддаленішого села.

Школяр:

- Ми з товаришами пішли за школу і хотіли пожартувати. Дзвонили в "101", "103", "102", "104", матюкалися, казали про бомбу, що школа замінована.

Повідомлення про замінування рятувальники сприйняли серйозно. Сповістили правоохоронців і медиків. До школи одразу виїхали відповідні служби.

Оксана Ковба, директор школи:

- Про те, що школа замінована, нам повідомили з МНС. Відповідні служби одразу зреагували. Прибули машини МНС, швидкої та міліції. Довелося евакуювати дітей та вчителів. Тому був порушений навчальний процес у школі.

Коли учнів та вчителів відвели на безпечну відстань, до справи узялися експерти. Вибухівку шукали в кожному закутку. Обстежили навіть шкільне подвір’я, та дарма.

Леонід Стацюк, керівник відділу Шепетівського РВ міліції:

- Групою пошуку було проведено огляд даних приміщень. Це класи, коридори, допоміжні приміщення. В результаті огляду близько двох годин. Нічого не було виявлено. З початку року це вже четвертий виклик, який виявився хибним.

Тоді міліціянти взялися шукати жартівників. За кілька годин їх уже тримали за вуха.

Володимир Карась, оперуповноважений Шепетівського РВ міліції:

- Проведеними заходами було встановлено, що це учень 5 класу, який дійсно зателефонував і пожартував. Так як особа малолітня і відповідальність наступає з 16-річного віку, а йому зараз лише 11, то до відповідальності будуть притягнуті батьки.

Тарас Білаш, Інеса Проник. НТН.