Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2010, 14:44 Хуліганство
На Київщині співробітники ДАІ змушені були відкрити вогонь по порушниках
На Київщині співробітники ДАІ змушені були відкрити вогонь по порушниках

Стрілянина по автівках, та гонитва за знавіснілими водіями. На Київщині працівники ДАЇ змушені були відкрити вогонь по кермувальникові й бізнесменові, бо вони ледь не вбили інспекторів. А на Буковині п'яний водій намагався наїхати на правоохоронця. Про ці два випадки - в наступному сюжеті.

Стрілянину в Білій Церкві спровокував власник автомобіля. Правоохоронці виправдовуються: захищали власне життя. Підозрілого позашляховика вони зупинили, бо здалося, що водій п'яний. Та нормального діалогу з кермувальником "Тойоти" не склалося. Молодик зачинився в салоні машини.

Павло Вітвицький, інспектор ДПС:

- Водій був з ознаками сп’яніння. При собі не мав ніяких документів. Знаходився в автомобілі. Через деякий час повідомив, що документи знаходяться у власника. І власник через деякий час прибуде.

За кілька хвилин власник позашляховика і справді приїхав. Назвався місцевим бізнесменом. Та вибачатися за свого приятеля й не подумав. Кинувся погрожувати правоохоронцям неприємностями на роботі, якщо не відпустять авта і друга. Даївці не поступилися. Тоді знахабнілий чоловік сів у машину й кілька разів протаранив авто інспекторів.

Павло Вітвицький, інспектор ДПС:

- Власник раптово сідає за кермо і розпочинає рух в нашу сторону. Ми відскакуємо в сторони. Він знову набирає швидкість і б'є автомобіль. Коли водій "Лендкрузера" почав рух на нас, ми вимушені були відскочити і застосувати вогнепальну зброю.

Міліціянтам вдалося прострелити колесо автомобіля, та озвірілого бізнесмена це не зупинило. Втік. Міліціянти знайшли його й машину наступного дня.

Олександр Ходисько, керівник відділу УДАІ м. Білої Церкви:

- Водії знахабніли. Вони ігнорують вимоги працівників ДАІ. Загрожують їх життю та життю громадян. Тому в таких випадках застосовується зброя. Проводиться перевірка в прокуратурі.

Схоже сталося й на Буковині. У Чернівцях п’яний кермувальник "БМВ" разом із друзями серед білого дня літав містом. Не зважав на дорожні знаки та сигнали світлофорів. Під час одного з маневрів чорний "Бумер" ледь не позбивав пішоходів на автобусній зупинці. Такі викрутаси привернули увагу працівників ДАЇ. Міліціянти почали переслідувати порушника, але на їхні вимоги зупинитися водій не реагував. Щойно легковик виїхав за межі міста, правоохоронці почали стріляти. Одна з куль влучила в колесо. Тікати далі знахабнілий кермувальник не зміг. У його авті сиділо товариство п’яних студентів.

Віктор Кольба, заступник керівника відділу УДАІ в Чернівецькій області:

- Однозначно воно було зафіксовано в протоколі. І на відео було зафіксовано. Там була і пляшка кон’яку, і стакан, і шоколад. Водій в своїх поясненнях зізнався, що він вживав алкогольні напої. Десять років однозначно таких випадків не було. Нонсенс.

Тарас Білаш, Валерій Гарматюк. НТН.