Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 лютого 2010, 15:54 Хуліганство
Броварські підлітки цупили автомобілі задля розваги
Броварські підлітки цупили автомобілі задля розваги

Задля розваги та гарного життя семеро неповнолітніх у Броварах крали автомобілі. Школярі їздили, доки було паливо. Потім кидали легковики на дорозі. З машин нічого не забирали. Шукали викрадачів кілька місяців.

Ось ці "Жигулі" - останній викрадений автомобіль. Кілька школярів курсували околицями міста. Коли наскочили на ДАЇвців, на вимогу інспектора не зупинилися. За кілька хвилин легковик із підлітками врізався в дерево. Тікати від міліціонерів було нікуди.

Олексій Кирильчук, керівник Броварського МВ міліції:

- Общее количество этой группы насчитывало 7 человек. Все они жители Броваров, одного микрорайона. Ходили в одну школу, учащиеся 10-11 классов.

Своїх поплічників та приятелів викрадачі виказали на допиті. Більшість підлітків із проблемних сімей. У всьому зізналися. Викрадали автомобілі ще радянського виробництва. У таких машинах, зазвичай, немає сигналізації. Свої вчинки хлопці пояснили так: хотілося красивого життя.

Олексій Кирильчук, керівник Броварського МВ міліції:

- Цель краж - детская забава, покататься. Практически ничего оттуда не забиралось. Ездили до того момента, пока не заканчивался бензин.

Та романтика злочинного життя закінчилася разом із затриманням. Навіть ватажок викрадачів під час допитів поводився як звичайна дитина.

Марина Лук'янова слідчий Броварського МВ міліції:

- На вулиці, може, він і був блотний і, скажу сленгом, "понты колотил", ну а коли вже був затриманий працівниками міліції, то, звичайно, він і плакав, і просив, і розкаявся щиро, але закон є закон, і від цього нікуди не дінешся.

На карбі неповнолітніх викрадачів більше десятка автомобілів. За свої подорожі школярі можуть потрапити за ґрати. На який термін - визначить суд.

Тарас Білаш, Аркадій Моос. НТН.