Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 грудня 2009, 13:15 Хуліганство
На Одещині підлітки джбурляючи камні у потяги, що рухаються
На Одещині підлітки джбурляючи камні у потяги, що рухаються

Небезпечні пустощі. Підлітки змагалися у влучності не на спортивних майданчиках, а на… залізниці. На щастя, минулося без жертв, але за такі розваги міліція притягла до відповідальності батьків. Докладніше - в сюжеті Оксани Піднебесної.

Футбол, ковзани, санчата - ніщо проти обстрілу потяга, що мчить на швидкості! На станції "Дачній" троє друзів влаштовували снайперські розваги. Гатили не лише у вантажні вагони, а й електрички.

Затриманий:

- Андрей или Влад, кто-то из них предложил побросать камни.

- Чуть-чуть побросать куда?

- Ну, по поездам.

13-річний Ігор разом із друзями не вперше б'є скло у вагонах. На неслуха скаржиться його бабуся: 72-річна жінка виховує хлопця самотужки.

Бабуся затриманого:

- Хай не йде до друзей - і такого більше не буде.

Сам хлопець каже: навіть на думку не спадало, що важкою каменюкою міг травмувати людину.

Правоохоронець:

- Вот эти камни - это то, что изъяли в этом поезде, грузовом, как ты говоришь, в котором разбили стекло насквозь. Представляешь, будет ехать твоя бабушка, и этот камень попадет ей в какую-то часть тела.

- Но мы такие большие не брали!

- Я тебе говорю! Вы брали нормальные камни.

Правоохоронці переконані: виховувати підлітків мають батьки і школа. Та їм чомусь байдуже, де і як бавляться учні.

Володимир Кінда, керівник ЛВ міліції на станції "Одеса-Головна":

- Бой стекла происходит регулярно. Небольшой ущерб причиняется железной дороге, но если учесть то, что в купе едет четыре человека, и происходит такое, что влетает туда камень, это влияет на безопасность перевозки пассажиров. Могут быть причинены телесные повреждения.

Лобове скло кабіни машиніста інші неповнолітні пробили камінням на станції "Буялик". А потім стріляли з рогаток у світлофори: розтрощили з десяток маневрових лінз. На батьків неповнолітніх, які не знають, чому їхні діти перебувають на колії, в міліції склали протоколи. Сім'ї відбулися виплатою невеликих штрафів. А ось у підлітків уперше зняли відбитки пальців, щоб потім напевне знати, хто б'є байдики й не тільки на залізниці.

З Одеси - Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.