Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 листопада 2016, 23:47 Допоможіть
Подаруємо надію Надійці!
Подаруємо надію Надійці!

Вона від народження під наглядом медиків. Маленька Надійка має ваду серця. А ще в дівчинки не працює печінка. Аби дитина жила, потрібна термінова операція. Зробити її зголосилися бельгійські лікарі. Тож, до грудня рідні мають встигнути зібрати 90 тисяч євро.

Батьки лагідно називають її "морквуся"  і вважають найгарнішою дівчинкою. Надійці трохи більше року, та на свій вік вона крихітна. Нормально зростати заважає вроджена вада серця і хвороба печінки.

Юрій Кушнірик, батько дівчинки:

- Жовч, яку виробляє організм, не має відтоків з печінки, вона затримується в організмі та вбиває мою дитинку. Вона погано росте, зараз їй рік і три місяці, в неї вага, слава Богу, вже 5 кілограмів, ми цього чекали.

Від народження дівчинка постійно під наглядом лікарів. Щоб Надійка росла та набирала вагу, друзі родини з-за кордону висилають їй спеціальні суміші.

Оксана Ільчук, мати Надійки:

- Для своїх хвороб вона дуже добре тримається. І це видно по її зусиллях. Вона хоче їсти, вона усміхається, вона грається, намагається чомусь вчитись, показує, яка вона велика, ховається.

Щоб урятувати дівчинку, їй необхідно пересадити печінку. Та в Україні це зробити ризиковано, адже Надійка дуже маленька, ще й з хворим серцем. Тож лише бельгійські лікарі зголосилися допомогти дитині.  

Юрій Кушнірик, батько дівчинки:

- Ми звертались за консультацією до Московського інституту з пересадки печінки, до Білорусі, Польщі. Але, на жаль, коли вони ще чули, що є проблеми із серцем, ми отримували відмову. Бельгійська клініка Сент Люк - це єдина, де можуть урятувати нашу дитину.

На операцію, реабілітацію та переїзд до Бельгії потрібно 127 тисяч євро. За допомоги волонтерів родині  вдалось зібрати майже чверть суми. Але часу немає - малій знайшли донора. Операцію запланували вже на грудень. Для порятунку Надійки залишилося накопичити 94 тисячі євро!

Картка ПриватБанку: №5168 7573 1611 6674
Ільчук Оксана Петрівна (мама Надійки)
☎ +380668460527; +380685380258 (тато Юрій).