Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2016, 00:18 Допоможіть
Ще невелике зусилля - і Сашко побачить всі барви світу
Ще невелике зусилля - і Сашко побачить всі барви світу

Наступний матеріал про 5-річного Сашка із Сум. Він стрімко втрачає зір і може лишитися незрячим. Утім, ми з вами можемо допомогти малюку і дати йому шанс бачити маму та сестричок.

Надто рухливий, активний та невгамовний - 5-річний Сашко ні хвилини не сидить на місці і змушує сестер до майже акробатичних трюків. Бо інакше йому не цікаво.

У великій родині Сашка четверо старших сестер, ще одна піврічна манюня та матуся. З чоловіків - він єдиний. В хлопця великі проблеми з зором. Тепер навіть щоби збирати великі деталі конструктора - йому доводиться неймовірно напружуватись і підносити все впритул до очей.

Хвороби переслідували хлопчика від народження. Перші кілька місяців життя він провів у реанімації та лікарні. Згодом з'ясувалось, що очі малого ледве бачать. На операцію рідні збирали кошти, де тільки могли. І рік тому для Сашка засяяли навколо різнокольорові барви. 

Тетяна Деменко, мама:

- Потом нам поставили в Киеве имплантанты, год назад, сначала один глазик, потом другой глазик, только ребенок увидел, он кричал, он радовался, это надо было смотреть, как он говорил: я наконец-то вижу! Вот цвета, вот радуги, все.

Однак радів малий ненадовго. Зір знову став катастрофічно швидко падати.

Ірина Сумцова, завідувачка офтальмології Сумської обласної дитячої лікарні:

- Мальчику прооперировали катаракту, но все дело в том, что это заболевание повлекло за собой изменение со стороны внутренних оболочек глаза, там была поражена и сетчатка, и зрительный нерв.

Тато не витримав складнощів та покинув родину. Більше того, буквально виселив всіх на вулицю! Багатодітній сім'ї з немовлям на руках довелося шукати квартиру, вирішувати питання зі школою та садочком.

Ірина Сумцова, завідувачка офтальмології Сумської обласної дитячої лікарні:

- Воспитывать детей шестеро и плюс добиваться того, что она добивается для своего ребенка, она не опустила руки, она стучиться во все двери, молодец!

Тетяна Деменко, мама:

- В основном дети поддерживают, и морально, и физически поддерживают, где-то что-то помочь, где-то что-то сделать, вообще справляемся силами, а при детях унывать нельзя, надо делать вид, что у тебя все хорошо.

Тетяна не відклала лікування Сашка в довгий ящик. Вона відшукала клініку за кордоном, яка взялася рятувати зір хлопчику. Влітку глядачі "Свідка" вже допомогли зібрати цій родині кошти для обстеження та діагностування хлопчика в Ізраїлі. Нині треба летіти на заплановану операцію. Та грошей не вистачає.

Тетяна Деменко, мама:

- У нас чуть-чуть осталось, не хватает, приблизительно около 5 тысяч долларов не хватает. А 29 уже билеты у нас, на 29-е на руках.

Ізраїльські медики обіцяють зупинити короткозорість одразу на обох оченятах хлопчика і максимально відновити зір. Юлія Зайцева, Олександр Федчун, Суми, НТН

Тетяна Деменко, мати хлопчика
Тел. 099 9573610
Картка ПриватБанку 5168 7423 5708 5897.