Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 вересня 2016, 01:15 Допоможіть
Маленький Захар страждає від важкої епілепсії та потребує підтримки
Маленький Захар страждає від важкої епілепсії та потребує підтримки

Його життя - суцільна мука. Cемирічний Захарчик Шебела зі Львівщини страждає від щоденних судом. У дитини - тяжка форма епілепсії, а ще й генетичне відхилення. Щомісяця на процедури та діагностику родині необхідні тисячі гривень. Тож мама Захарчика просить про допомогу всіх небайдужих.

Семирічний Захарко не випускає неньку з обіймів. Лише так здатний виразити свою любов. Хлопчик не в змозі навіть вимовити таке очікуване для кожної жінки "мама" - бо через епілепсію не розмовляє.

Захарчик народився передчасно. Утім, швидко міцнів і набирав вагу. Анна була впевнена: її синок - здоровий. Та за три місяці після планового щеплення у хлопчика різко підскочила температура - до 39.

Анна Шебела, мама Захарка:

- Почалися сильні судоми, повністю почав, руки-ноги, всьо труситися, підкидувати дитину, я в секунду, я не то шо викликала скору, я біжала з ним в чому він був в поліклініку.

Малюкові було сім місяців, коли львівські лікарі поставили діагноз - криптогенна епілепсія. Хлопчик щодня потерпає від болючих судом.

Анна Шебела, мама Захарка:

- По двадцять раз, 13, 15, 18, 20 раз в два тижні в нас такі судоми, що підряд годину можуть іти.

Хвороба має дуже важку форму та стійка до ліків. А від частих судом у хлопчика затримується розвиток.

Галина Руда, ординатор неврологічного відділення дитячого медцентру:

- І приводить до тяжких вторинних змін в психіці дитини, ну, нажаль, власне оце той випадок. Дитина вимагає довготривалого  лікування, можливо, навіть і пожиттєвого.

А нещодавно київські медики діагностували в дитини ще одну недугу.

Анна Шебела, мама Захарка:

- Нам виявили гепатит ТТ, герпес людини 7, це якийсь новий герпес, шо вона та сидить інфекція в головному мозгу, та й дитині не дається лікування, не дається судоми, шо вони не зменшуються, тільки посилюються, а за цей час і відмирає головний мозок.

Та Анна не втрачає надії і регулярно відвозить Захара до столичної клініки. Минулого разу процедури обійшлися у майже 20 тисяч гривень. І такі гроші треба щомісяця! Жінка сама виховує дітей, чекати допомоги - нізвідки. Влаштуватися на роботу Анна не може, бо мусить постійно наглядати за сином. Тож родина звертається до глядачів Свідка, бо сподівається, що одного разу Захарчик таки заговорить.

Галина Новіцька, бабуся Захарчика:

- Багатодітна сім'я, в дочки чоловік помер недавно, вона тоже осталася з трьома діточками, так шо я їй помагаю, як можу. Хочу, шоб нам допомогли, мому внукові, шоб він нам говорив саме головне, і пішов до навчання, і вчився так, як усі другі дітки.

Анна Шебела, мама Захарка:

- І до сьоднішнього дня я вірю, шо я його витягну.

Діагноз: Епілепсія, гепатит ТТV.
Телефон мами Анни Шебели: 068-490-80-95.
Картка ПриватБанку: 4149 4978 5587 9369, отримувач Новіцька Галина Петрівна.