Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 серпня 2016, 00:07 Допоможіть
Дворічна Вікуся з Закарпаття буде жити, якщо ми допоможемо
Дворічна Вікуся з Закарпаття буде жити, якщо ми допоможемо

Їй два рочки. І вона від народження не може самостійно їсти. Маленька Вікторія народилася без стравоходу. Тож від появи на світ дитина живе з трубками у тілі. Допомогти їй готові італійські лікарі. Та ціна операції, а відтак і нормального життя - це 59 тисяч євро. Але родина таких грошей не має.
 
- Насипаємо, розмішуємо. Так, держи чай!

Процедура годування маленької Вікторії - не для слабкодухих. Дівчинка не може їсти. Бо живе без стравоходу. Все, що потрапляє крихітці до рота, може її вбити. Аби Віка не задихнулася, їй вживили у шию катетер. Через нього сходить слина і все, що потрапляє у ротик.

- Вкусний чай.

Годують Віку через інший катетер - уже в шлунку. Мама розчиняє суміші в посуді, потім набирає спеціальним шприцем - і вводить їх у шлунок. 

- Отак набираємо, і зараз дам салфеточку. І потихеньку вводимо.

Страшну патологію лікарі побачили ще до народження дівчинки - на УЗД, коли її мама була на 30-му тижні вагітності. Тож Вікусі, якій було лише кілька годин, зробили дві операції.

Наталя Зубко, мати:

- Вивели гастростому - трубочку на животі для годування, і на шийці вивели свищ - стравохід для відходу слини. Якщо би не робили ось такі операції і не виводили б гастростому, то дитина б не мала змоги харчуватись.

Лікарі одразу поставили діагноз - атрезія стравоходу. Це повна або часткова відсутність стравоходу. Невідомо чому при формуванні внутрішніх органів у плоду стається збій - і стравохід не поєднується зі шлунком. На заході медики піднімають шлунок у грудну клітину і приєднують до частини стравоходу. В Україні - замість стравохода ставлять частину прямої кишки. А ще є методи, коли стравохід вирощують у тілі пацієнта.

Оксана Лошак, заступник головного лікаря Ужгородського міського пологового будинку:

- Це та вада, яка без корекції не сумісна з життям. Поряд з тим у дитини ще є вада серця.

В Охматдиті Віці спробували сформувати стравохід із прямої кишки. Однак - невдало! Згодом допомогти дівчинці спробували угорські медики. Проте й вони були безсилі. Врятувати Віку зголосилися італійці. За 59 тисяч євро. Та родина таких грошей не має.

Наталя Зубко, мати:

- Просимо, звертаємось до небайдужих людей, відгукніться, щоб наша донечка Вікторія мала радісне дитинство, щоб нам допомогли. Я вірю в це. Вірю в Бога, що все воно так і буде!

Наталя вірить - настане день, і донечка сама з'їсть яблуко чи печиво. Поки Віка лише нюхає їх і торкається язиком. Та дівчинка знаходить радість в іншому - вчить нові казки та вірші. І всі вони мають щасливий кінець.

Телефон мами, Наталії Зубко - 093 779 23 96, 099 625 17 88

телефон тата Івана 050 192 41 00.

Карта Приватбанка 4149437856615776, одержувач: Зубко Наталія Юріївна.