Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 червня 2016, 23:50 Допоможіть
Мати благає врятувати єдиного сина
Мати благає врятувати єдиного сина

Допомоги глядачів Свідка потребує 10-річний Данило. Його вдруге вразила страшна хвороба. Врятувати життя хлопчика може лише пересадка кісткового мозку. Але в матері школяра, яка сама виховує сина, більше немає грошей. Тому жінка благає небайдужих людей про допомогу.

- Куда бы ты хотел? А ну-ка, давай с тобой договоримся.

- Я в горы не хочу, там холодно.

-Ты хочешь? Нет? На море?

- Океан.

- Да?

- Угу.

Вони мріють про спільну подорож, якої може ніколи не бути. Коли Данилкові  було півтора рочки, в нього діагностували гібридну лейкемію. Дитину вилікували. Але після шести років стійкої ремісії хлопчик знову став пацієнтом відділення онкогематології. Лише з іншим діагнозом. Цього разу в нього виявили неходжкінську Т-лімфобластну лімфому. 10-річний Данило цілодобово під'єднаний до апарата, через який у кров крапають ліки. Хлопчик мужньо терпить болючі процедури і ніколи не плаче. Ірина пишається витримкою сина і дуже боїться його втратити.

Ірина Трифонова, мати хворого хлопчика:

- Он у меня единственный сын. Мне уже 36 лет, 37. Не могу. Когда ему было восемь месяцев, отец ребенка погиб, разбился на машине, и мы остались вдвоем.

Данилі вже зробили два курси хіміотерапії, але поліпшення не настало.

Наталія Кубаля, завідувач відділення онкогематології Охматдиту:

- Эта лимфома вторичная, она выжила с тех клеток, которые пережили химиотерапию. И соответсвенно, как правило, такие клетки достаточно к любой другой химиотерапии уже устойчивы.

Медики зізнаються, що більшість пацієнтів із рецедивами тяжко піддаються лікуванню. Але вихід є - зробити хіміотерапію більш інтенсивною та одразу після неї зробити Данилу трансплантацію кісткового мозку. Операцію планують в Україні, донором стане мати хлопчика.

Наталія Кубаля, завідувач відділення онкогематології Охматдиту:

- У него имеет место поражение чего только возможно. Это лимфома четвертой стадии. Поражен костный мозг, поражена центральная нервная система, лимфоузлы. Есть в брюшной полости поражение. Есть средостения.

Але Даня не втрачає надії. У нього єдине бажання - жити!

- Я б хотел бы выздороветь.

Та часу на порятунок дуже мало. Вже через місяць потрібно зробити трансплантацію. Ірина вже витратила всі заощадження на ліки.

Ірина Трифонова, мати хворого хлопчика:

- Мне даже неудобно просить, но для того, чтоб спасти сына, я готова стать на колени перед теми, кто даже способен какие-то десять гривен перечислить на лечение.

Данилу також потрібні донори з групою крові друга мінус. Хлопчик, як і всі діти, вірить у диво і майже впевнений - він не може померти, коли життя тільки починається.

Реквізити для допомоги:
Номер картки "ПриватБанку" 4149 4978 6023 9120
Отримувач - Трифонова Ірина Анатоліївна (мама Данилка).
Номер телефона мами Данилка Ірини - (098) 077 20 57.