Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 червня 2016, 01:20 Допоможіть
Давайте разом подаруємо маленькій людині шанс на життя!
Давайте разом подаруємо маленькій людині шанс на життя!

Маленькому герою нашого наступного сюжету лише два рочки. На батьківщині йому загрожує ампутація! За кордоном обіцяють цілковите одужання. В Данилка - нейросаркома м'яких тканин. Це злоякісна пухлина, яка буквально з'їдає його праву ніжку та загрожує смертю. Аби врятувати хлопчика, потрібно зібрати 30 тисяч  доларів. Часу - лише тиждень, тож не вагайтеся. Давайте разом подаруємо маленькій людині шанс на життя!

Пані Анна - мама дворічного Данилка. Вона вже й не пам'ятає, коли востаннє ночувала вдома, а не в лікарняній палаті. 

Анна Плітко, мама:

- Ми пройшли 2 блоки хіміотерапії. Дуже сложно було проходить йому їх. В нього вони взрослого типу були. Було раз ножка і лопнула в нас була, вона в обйомі була 48 сантиметрів.

Майже рік батьки не знали реального діагнозу. Медики вагалися - слоновість, гігантизм. Виявили злоякісну пухлину в інституті Шалімова. Хлопець пройшов дев'ять сеансів хіміотерапії. Останній - у березні.

- Зараз же після хімії йому не можна на сонці бути, но йому ж цього не докажеш. То стараємося його або якось заводити, або десь в тіньочку щоб сидів.

Сам Данилко, незважаючи на проблеми з ногою, постійно бігає та грає. Тато говорить - син дуже активний. Сім'ї Руденків допомагають всі родичі.

Ніна Руденко, бабуся:

- Я ж на родах була, я його вперше побачила, на ручки взяла, а врач каже - в нього щось із ножкою. Кажу - для нас він самий лучший і самий дорогий. За ці 2 годи в мене нєрви зірвалися, я по больницях лежу - нерви лічу. А надіюся, що поможуть Данічкє.

Знищити пухлину українські лікарі так і не змогли. Місяць тому її залишок почав прогресувати. Медики пропонують ампутувати ногу.

Анна Плітко, мама:

- Шкода, плачем і днем, и ночью. Стараюсь, конечно, щоб він не бачив, бо він тоже тоді начинає тужить. Жалко, що так.

У будинку понад 30 рентгенівських плівок - з Кременчука, Києва, Дніпра і Стамбула. З Туреччини Анна з сином повернулися тиждень тому. Саме там медики дали гарантії - хлопця вилікують без ампутації!

Анна Плітко, мама:

- Прийшла звістка, що можна дитині спасти не тільки жизнь, а і ножку, що можна удалить опухоль. Ми дуже зраділи, літали на обслідування.

Зараз здоров'я Дані коштує 30 тисяч доларів. На сьогодні на рахунку основного збору грошей є лише 183 тисячі гривень, каже волонтер Наталія. У соцмережах влаштували флешмоб "Твої копійки - моє життя".

Наталія Селецька, волонтер благодійного фонду:

- Если мы соберем хотя бы половину суммы, мы можем говорить с клиникой о том, чтобы нам дали отсрочку платежа уже под гарантийное письмо фонда, и ребенка возьмут на операцию, но там клиника тоже дает очень мало времени.

Батьки просять допомогти врятувати їхнього Данилка. І на це є лише тиждень!

Реквізити:

Приватбанк - 5169 3324 0355 4812 - фонд "Подих життя", для Дані Плитко.

097 08 392 49 - Анна, мати.