Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 травня 2016, 01:24 Допоможіть
Трирічна черкащанка Аріна потребує допомоги
Трирічна черкащанка Аріна потребує допомоги

Вона охоче розповідає віршики й радіє кожному. Вже четвертий місяць Аріна в лікарні. Та попри це, усмішка не зникає з дитячого обличчя.  

- А це хто?

- Папа свин.

- А це хто?

- Мама свинка.

Мати Аріни згадує - все сталося раптово. Донечка часто хворіла, та була активною і веселою, поки одного дня у дитини не відмовили ноги!

Людмила Качковенко, мати:

- Як кажуть, врагу такого не пожелаєш, дуже важко дивитись, коли твоя дитина не ходить, коли вона бігала, скакала і раділа життю, а тут дуже різко воно, ми такого не ожидали, як грім серед ясного неба.

Дівчинці поставили діагноз "саркома Юїнга". Це злоякісна пухлина, що вражає кістки. Однак страшна хвороба не зламала родину. Нещодавно Аріні зробили операцію на хребті. Та попереду - тривале лікування.

Юлія Кодрушко, дитячий лікар-гематолог:

- Вона пройшла вже два блоки хіміотерапії, ті ускладнення, які вона мала після цих курсів, дуже складні, по цим ускладненням вона одна із найважчих пацієнтів. 

Крім хімії, дитині необхідні ще й дорогі препарати. А родина вже витратила чи не всі заощадження. Втім, ні Арінка, ні її мама не втрачають надії.

Людмила Качковенко, мати:

- Лікуємо метастази, які пішли, правда, небагато їх, метастази маленькі пішли, ми недавно робили КТ, то сказав лікар нам, що прогрес є, що в нас вона не збільшується, а навіть зменшується, дасть бог, все в нас буде добре.

У лікарні Аріна зустріла свій третій день народження. Єдине бажання крихітки - швидше одужати, щоб у маминих очах більше не було смутку. Допомогти у цьому може кожен.

Картка "ПриватБанк" Качковенко Людмила Георгіївна (мама Аріни):
5168 7572 5103 1326  
Номер телефону: 098 395 64 08.