Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2016, 00:29 Допоможіть
Служитель Божий, котрий опікується хворим хлопчиком, просить допомоги
Служитель Божий, котрий опікується хворим хлопчиком, просить допомоги

Наш наступний герой відчайдушно бореться за життя. Фактично покинутий власними батьками! Від історії 13-річного Володі Наконечного стискається серце. У хлопчини - смертельна хвороба. Його ж батьки тим часом пиячать! А рятують Володю зовсім чужі люди, які встигли стати найріднішими.

Знайомтеся - це Володя. Хлопчина дуже сором'язливий, а в його очах - сум і страх. Бо у свої 13 він добре розуміє, що має смертельну хворобу. У Володі - гострий мієлоїдний лейкоз.

Леонід Остапенко, лікар-гематолог Вінницької обласної дитячої лікарні:

- Это рак крови по-народному. Одна из самых злокачественных форм, которая требует интенсивной химиотерапии. На данный момент он закончил первый этап химиотерапии, сейчас на этапе восстановленя. 

Таких блоків хімії хлопчику доведеться пережити ще три. А далі на Вовчика чекає  радіологічне опромінення...

Леонід Остапенко, лікар-гематолог Вінницької обласної дитячої лікарні:

- Заболевание достаточно редкое. Поэтому у нас таких детей очень мало. Основной процент обеспечения ложится на больницу, которая проводит закупки непосредственно на имя Наконечному Вове, и на волонтерские плечи, без которых, наверное, сейчас невозможно вылечить, наверное, ни одного ребенка.

Проте болючі маніпуляції - не єдине випробовування для Володі. Хлопчик із проблемної сім'ї. Батьки - пиячать. Їх вже позбавили прав на кількох старших дітей. Якщо тато нині в палаті з сином, то мами Володя не бачив давно. А найбільше долею хлопчини переймається чужий чоловік. Капелан Руслан Мушинський розповідає: коли місяць тому зайшов навідати хворих діток до онкогематології, зустрів одного зі знайомих. Чоловік потяг священика до тринадцятої палати і попросив допомоги для маленького односельця. 

Руслан Мушинський, капелан:

- Взяли на себя функцию опекуна за этого ребенка. Так как это кризисная семья, и на сегодняшний день нам известно, что мама находится в, мягко говоря, легком неадекватном состоянии. Отец на сегодняшний день здесь, в больнице. Но также отзывы не очень хорошие.

Нині до палати Вовчика Руслан навідується ледь не щодня. Приносить ліки та гостинці. А кілька днів тому чергував біля реанімації, бо хлопчику погіршало. 

Руслан Мушинський, капелан:

- Был приступ, было критическое состояние, и дня три Володя был в реанимации. Ну вот антибиотик, который ему кололи в реанимации: 3-4 флакона - дневная норма. Вот за три флакона я по минимальной цене заплатил, по-моему, 740 гривен.

З кожним днем Руслану дедалі тяжче знаходити гроші на лікування Володимира. Тому нині по допомогу звертається й до глядачів Свідка. Адже тільки людська доброта і небайдужість можуть врятувати дитяче життя.

Мушинський Руслан Петрович (капеллан) БФ Маранафа.
ПриватБанк 5169 3305 0655 5801
+38 063 839 23 93 - Руслан.