Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2016, 01:47 Допоможіть
Трирічна Веронічка сподівається на нашу допомогу
Трирічна Веронічка сподівається на нашу допомогу

Їй лише три роки, а її випробувань вистачить на доросле життя. Вероніка Мельник із Вінниці бореться з раком крові! І в дівчинки є шанси на одужання. Мама Вероніки виховує донечку сама. І вже в перші дні лікування витратила все, що мала. Тож нині вся її надія - на людське співчуття і допомогу.

Знайомтеся: ця маленька дзиґа - трирічна  Веронічка. Вона не сидить на місці і двох хвилин. Бешкетує та вимагає в мами поцілунків. Зупиняється лише подивитися улюбленого  мультика. А ще мала просто марить дитячим садочком. Проте ця звичайна, здавалося б, мрія може стати нездійсненною через складну хворобу. У Веронічки - гостра лімфобластна лейкемія.  

Лімфобластна лейкемія - це  рак крові. Коли порушується робота кісткового мозку, й він починає виробляти хворі клітини, які не виконують своєї функції.

Все почалося зі звичайної  застуди, розповідає мама Веронічки. Та після тривалого лікування в дівчинки раптом з'явилися синці на тілі та язви в роті. Медики порадили здати аналіз крові. Його результати Ірину шокували. 

Ірина Мельник, мама Веронічки:

- От таким образом ми виявили, що у нас щось не в порядку є. І дуже швидко ж це. Не було такого, шоб вона устала, шоб їй було якось погано! Була активна собі, спокійна дівчинка.

У відділенні онкогематології Вінницької дитячої лікарні Веронічці разом із мамою тепер доведеться пробути не один місяць.  

Тетяна Король, лікар-гематолог Вінницької обласної дитячої лікарні:

- Це буде декілька блоків. Декілька протоколів хіміотерапії, які будуть тривати протягом двох років.

Хіміотерапію мала переносить тяжко. Щоденні крапельниці, ліки та болісні маніпуляції - через них Веронічка часто капризує. Та це не єдина біда для її мами. Ірина вже валиться з ніг. Адже щодня вишукує кошти на дороговартісні ліки для донечки.

Ірина Мельник, мама Веронічки:

- Нам треба на перший курс вісім флаконів. П'ять флаконів коштує 14 тисяч… Наразі ми розумієм, що кошти будуть витрачені за лікування великі.

Тетяна Король, лікар-гематолог Вінницької обласної дитячої лікарні:

- Лікування на сьогоднішній день держава не може забезпечити. Тому досить значна сума і досить значні кошти лягають на плечі батьків.

Волонтери вже ініціювали збір коштів для маленької вінничанки. Допомоги мама просить і у глядачів Свідка.

- Шукаємо допомоги кругом, і чекаємо її від усіх, і будемо дуже вдячні! 

Жінка вірить: кожна  гривня наближає  її донечку до найбільшої мрії - одужати та повернутися до радісного дитячого життя.

ПриватБанк:
5168 7572 0237 0583  Цікал (Мельник) Ірина Леонідівна.
Тел. 073  058 60 36 - мама Ірина.