Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 квітня 2016, 01:24 Допоможіть
Операція в Польщі - єдина надія Дмитрика та його батьків
Операція в Польщі - єдина надія Дмитрика та його батьків

Пересадка печінки - остання надія на життя для 4-місячного Дмитрика Лещенка. У малятка вроджена вада жовчо-вивідних шляхів, так звана біліарна атрезія. Саме ця недуга призвела до того, що у немовляти почав розвиватися цироз печінки. В Україні здійснити пересадку органу немає можливості. Рятівну операцію готові зробити в Польщі за 80 тисяч євро. Та у звичайної родини з Харківщини немає таких грошей. Вони не в змозі зібрати таку суму самотужки. І очікують на нашу з вами допомогу.

Дмитрику - лише чотири місяці. Від самого народження крихітка живе у палаті. Його мати намагається хоча б якось скрасити лікарняну атмосферу: співає синочку пісеньки та розповідає віршики.

- Идет коза рогатая, идет коза бадатая, за малыми девчатами, за малыми хлопчатами, а кто кашку не ест, молочка не пьет, забодает, забодает, забодает.

Родина, що мешкала на Харківщині, приїхала до Львівської лікарні, коли у малюка розвинувся цироз. Адже саме тут проводять найякіснішу терапію з таким діагнозом. Однак єдине, що врятує життя Дмитрику - це пересадка печінки. Донором стане його батько.

Олена Кулик, хірург Львівської міської дитячої лікарні:

- Цироз буде розвиватися, і може бути летальний ісход. Скільки часу дитина та проживе, це важко сказати. Може, рік часу, може, трошки менше, це є все індивідуально.

У Дмитрика ще й дзеркальне розташування органів. Ті, що мають бути справа, у нього - зліва. Та хлопчик бореться за життя. Його оченята світяться надією та вірою у щасливе майбутнє.

Ірина Лещенко, мати хворого хлопчика:

- Я не знаю, як можна врятувати дитинку, адже вона так хоче жити.

Та от у палаті з'являється медсестра - ставити крапельницю. І Дмитрик починає дуже плакати. Йому боляче.

Припинити страждання та врятувати малюка може лише операція. Її погодилися зробити польські лікарі.

Олена Кулик, хірург Львівської міської дитячої лікарні:

- Варшава дала нам згоду на операцію даної дитини, дитина, ви бачите, виглядає досить добре, дитина є повністю підготовлена. Ну і тепер мама збирає кошти.

А потрібно - 80 тисяч євро. Це космічна сума для звичайної родини.

Ірина Лещенко, мати хворого хлопчика:

- Ми живемо в Харківській області в маленькому селі, чоловік працює водієм, звичайним водієм. Я не працюю, це дуже великі гроші. А що ми продамо? Нам навіть продати нічого.

Часу в Дмитрика мало. Кошти потрібно зібрати до 15-го травня. Ірина вірить, що небайдужі люди допоможуть врятувати синочка. І тоді здійсниться її заповітна мрія.

- Він виросте, і я говорю: ти будеш лікарем, і будеш лікувати таких діток хворих.

Та чи виживе Дмитрик і чи здійсниться щира мрія його мами - залежить від усіх нас.

ПриватБанк 4149 4978 7095 9725
Лещенко Ірина Олександрівна (мама).
Тел. мами 093 62 33 558.