Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 квітня 2016, 23:40 Допоможіть
Ми можемо дати Богданчику шанс на одужання
Ми можемо дати Богданчику шанс на одужання

Кожен новий звук та рух - справжня подія для родини маленького Богдана з Чернівців. У малюка весь час непомірно збільшується половина голови. Через це у хлопчика затримки з розвитком та постійні судоми й біль. Лікарі досі не можуть з'ясувати причину недуги, а отже - лікувати! Малюка вже чекають на обстеження в закордонних клініках. Ціна питання - лише кілька тисяч євро!

- Співає мати, Богданчик радіє: Крапля дощику іде…

Від реакції Богданчика на улюблену пісню ще більше радіє його мама - Мар'яна. Малюкові півтора року. Та він не ходить і не розмовляє.

Мар'яна Вербич, мати хлопчика:

- Вже в два місяці - три лікарі помітили, що в Богданчика почала рости голова. І нам виставили діагноз "набута гідроцефалія", що був якийсь чинник, який спровокував ріст голови.

У Богдана в правій півкулі мозку накопичується рідина. Мар'яна показує знімки сина - за півроку, каже, голова дитини виросла на три сантиметри. 

Мар'яна Вербич, мати хлопчика:

- Причина, що росте права частина, півкуля мозку. Ліва - згідно із віком, права - збільшується із якоїсь причини. І йдуть судоми, його болить голівка, він плаче.

Після лікування судоми на деякий час зникли, та нещодавно у Богданчика знову почала сіпатися ручка. Шанси на одужання хлопчика дають закордонні медики. В одинадцять місяців хлопчик уже пройшов  обстеження в ізраїльській клініці. Та на повторний огляд родині бракує грошей. Батьки знайшли кілька лікарень, де готові провести генетичний аналіз крові, щоб встановити причину хвороби.

Мар'яна Вербич, мати хлопчика:

- В клініку Угорщини нам не вистачає 4 тисячі євро, а в клініку Німеччини - 3 тисячі євро. Чим скоріше ми зберемо кошти, тим є шанс поїхати туди та почати правильне обстеження.

Поки родина збирає гроші, Богданчик проходить реабілітацію. Кожне найменше досягнення сина мама та лікарі вважають великою перемогою.

Олена Годованюк, завідувачка відділення центру реабілітації:

- Хлопчик успішно пройшов усі процедури, при умові, що він буде регулярно отримувати реабілітацію, його стан значно покращиться, це один із небагатьох хворих, в яких хороший прогноз.

У маленького Богданчика є всі шанси на одужання. За умови, якщо всі разом допоможемо дитині.

Реквізити для допомоги: 5168742021416973.
Мама Мар'яна Вербич - 0660100647.